02 Юни 2023петък12:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 24 и 29, в София - около 24 градуса. Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 24 и 29, в София - около 24 градуса.

Въвеждат нови данъци

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 257

Депутатите приеха вчера на първо четене измененията на Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
С него се въвежда окончателен данък върху печалбите от хазарт или други игри с печалба, която се определя на случаен принцип. Този окончателен данък се удържа от организатора на играта.
В проектозакона се предлага и облагане на чуждестранни физически лица, установени в юрисдикции с преференциален данъчен режим (офшорни зони) с данък в размер на 10% от получените от тях възнаграждения за услуги. Въвеждането на тази мярка цели да се противодейства на възможни данъчни измами. Сделките с чуждестранни лица, установени в офшорни зони, се приемат за сериозен данъчен риск от всички страни членки.
Законът предвижда още авансово облагане на доходите от наем - когато платецът на дохода е предприятие или самоосигуряващо се лице, данъкът се удържа от него.
Парламентът прие на второ четене и Закона за въвеждане на данък върху застрахователните премии. Данъкът ще бъде от 2% върху премии по облагаеми договори от общото застраховане с изключение на презастраховането, животозастраховането и договорите за застраховки на товари по време на международен превоз, когато началната или крайната точка на превоза е извън територията на страната. Няма да се облагат и договорите за застраховки на летателни апарати и плавателни съдове, както и премиите за Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на такива транспортни средства.

БСП е против посягането на парите от Сребърния фонд

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Основната лихва вече гони 3%

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

В 40% от обществените поръчки има пороци

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Налагат Истанбулската конвенция на цял ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Румънските учители продължават стачката

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Украйна загуби остатъците от бойния си флот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Вдигат тавана на дълга на САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Тинята в блатото...

автор:Боян Бойчев

visibility 0

/ брой: 104

Насилствено тъпкане

автор:Виктор Турмаков

visibility 0

/ брой: 104

Безсмъртни, те пътуват с нас

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 104

Писмо на един англичанин, което разтърсва душата

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ