11 Август 2020вторник21:43 ч.

Вечният "Големанов" на варненска сцена

Мюзикълът "Бремен" ще забавлява тази вечер зрителите в морската столица

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 622

Вечният "Големанов", станал нарицателен за някои недотам добри страни от българския манталитет, ще напомни за своето дълголетие, едновременно разсмивайки и натъжавайки ни, на 10 февруари от 18 ч. на основната сцена на театрално-музикалния продуцентски център - Варна, научи ДУМА от Виолета Тончева. "Написана през 1928 г., пиесата на Ст. Л. Костов "Големанов" звучи повече от актуално през XXI век. Тя дава поредното доказателство, че българските комедиографи няма защо да измислят сюжети, защото те са около тях и действителността винаги се оказва по-абсурдна, отколкото художествената измислица. Сега, струва ми се, нищо не се е променило. Героите са същите, само малко по-жестоки. Проблемите са същите, само малко по-страшни. Именно затова, работейки над пиесата, аз и моите колеги търсихме съзнателно парадоксалното в поведението на героите и се стремяхме да доведем взаимоотношенията им до пълен абсурд. Силно се надявам това наше начинание да ви разсмива и забавлява, докато сте в театралната зала. Но щом излезете от нея и загубите статута си на зрители, не забравяйте, че вие вече ставате съучастници в този абсурд...", предупреждава режисьорът Александър Илинденов. Сценографията и костюмите са на Кина Петрова, хореография - Мартин и Ася.
След успешната премиера на 22 октомври 2010 г. Бременските градски музиканти от познатата приказка на Братя Грим трайно се настаниха на сцена Филиал. Постановката на Стоян Радев Ге. К., която варненци могат да видят тази вечер, завладява с динамичен ритъм и авто/иронични препратки към действителността, със свежестта на хрумванията и лекотата, с която актьорите влизат, а понякога и... излизат от своите роли. В това интелигентно забавление, изградено върху неостаряващия мюзикъл "Веселите градски музиканти" на Александър Владигеров (1971), доминират песента и танцът. И както подобава на всеки уважаващ себе си мюзикъл, хореографията - в случая на небезизвестния Георги "Goosh" Енчев, както и майсторското изпълнение на неговите възпитаници, са впечатляващи. Синхронът между отделните компоненти на мюзикъла, заедно с ансамбловата игра на актьори и танцьори, обединяват качествата на "Бремен". Сценографията и костюмите са на Мира Каланова.

 

170 учени поискаха оставка на кабинета

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 153

Парламентът се събира извънредно утре

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 153

До 50 % по-малко клиенти в търговските вериги

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 153

Маркират месо от рискови региони с диамант и кръст

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 153

Въглищните ни централи ще работят до 2050 г.

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 153

Розовата индустрия е в шок

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 153

Протестите в Беларус ескалираха

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 153

Русия първа в света регистрира ваксина

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 153

Кабинетът в Ливан подаде оставка заради корупция

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 153

Кратки новини

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 153

Наесен иде нов пик на безработни

автор:Ева Костова

visibility 23

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ