11 Август 2020вторник21:50 ч.

От редактора

Вежди, покажи, че имаш достойнство!

/ брой: 280

автор:Борис Данков

visibility 1424

Вежди, г-н министре на културата, позволявам си да се обърна към тебе на "ти", защото от нашия общ приятел Дончо Цончев (лека му пръст!) зная, че ти не обичаш излишните официалности и официозности. Казвал ми е още, че ти си мъжкар, че на тебе може да се разчита. Чувал съм го и от други мои (и твои) приятели - хора на четката и на перото. А от твоята разпра с поета Кирил Кадийски разбрах, че умееш да си признаваш грешките и да прощаваш; да не гониш карез и да приемаш нещата такива, каквито са. Това може да направи само човек, който е извисен духовно и има достойнство. Качества, които в нашето подло време стават все по-дефицитни и рядко срещани, да не кажа липсващи в човешките отношения.
Та за какво ми е думата? - За това, че ти, като човек на дълга, след неприятния инцидент с "онзи полицай" се почувства задължен пред тогавашния главен секретар на МВР и днешен премиер на България Бойко Борисов. И тъкмо затова прие неговият "жест" да станеш министър на културата, да осъществяваш послушно тъй наречените "реформи"; да мачкаш бедните интелектуалци и да се правиш на месия на националната ни духовност.
Да, със своя "жест" Генерала прие твоята "квота" и те улучи право в сърцето; погъделичка честолюбието ти, а ти му го върна с комплимента, че той може да бъде "новия Стамболов" на изстраданото ни отечество.
Уви! Като разумен човек не виждаш ли, че дотук само си използван да вършиш "мръсната работа" на Борисов сред хората на духа; да се унижаваш пред Дянков за жълти стотинки; да се забъркаш в калната история с жалката компаньонка на Берлускони и сие, да станеш за смях пред Европа и света. Ти, бохемата от кафенето на "Ангел Кънчев" 5, авера на Дончо и Джагара, свободолюбивият Вежди, за когото неотдавна писа един професор с болка в душата и искрено съжаление за теб, че си станал неволно подлога на хора, за които не се знае къде ще отведат България.
Ако имаш капка човешка съвест, която да е останала в теб, убеден съм, че незабавно ще си хвърлиш оставката. Няма да допуснеш повече някой да унижава твоето достойнство на български патриот и човек. За такъв жест и самият Дончо ще каже: "Беше и остана мъжкар! Не ме подведе!"

170 учени поискаха оставка на кабинета

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 153

Парламентът се събира извънредно утре

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 153

До 50 % по-малко клиенти в търговските вериги

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 153

Маркират месо от рискови региони с диамант и кръст

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 153

Въглищните ни централи ще работят до 2050 г.

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 153

Розовата индустрия е в шок

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 153

Протестите в Беларус ескалираха

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 153

Русия първа в света регистрира ваксина

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 153

Кабинетът в Ливан подаде оставка заради корупция

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 153

Кратки новини

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 153

Наесен иде нов пик на безработни

автор:Ева Костова

visibility 23

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ