18 Септември 2021събота19:54 ч.

Видовден

/ брой: 107

автор:Ростислава Иванова

visibility 1638

Дойде Видовден за мафиотската задруга. За безмерно забогатялата престъпна шайка и алчния й антураж. Огромна е надеждата, че най-сетне се задава неизбежното справедливо възмездие за тази корумпирана клика, превърнала в XXI век България в "дълбока държава" - за собствено ползване и облагодетелстване. Морално деградиралите дългогодишни властници овладяха всички държавни институци и нагло си изплетоха мрежите пред очите на европейските и натовските партньори. Побратимите в Европа и отвъд Атлантика години наред мълчаха и се чудеха на българския ни акъл и на овчедушното ни търпение спрямо тирана. Не разбираха защо на българина не му пука, че управляващите "Ганьовци" го тъпчат, грабят и докарват до просешка тояга и му отнемат най-ценното - свободата и демокрацията. Водени от лични интереси, въпросните чуждестранни партньори години наред се прегръщаха и целуваха с Баце, забавлявайки се зад гърба му. И за да отбият номера, регулярно ни вкарваха в поредната унизителна класация, пускаха по някой уж критичен доклад - с все същите общи констатации за "някои управленски грешки", и даваха вечните безсмислени съвети как имало още какво да направим за реформите и борбата с корупцията. А шайката на Вожда щракаше с пръсти и отчиташе успехи...
Но всяко нещо има край! Вождът падна, Октоподът се скри в дупка, Господарят на Сараите - също. А изплашената им прокурорска "бухалка" опря до помощ от Човека с чорапите.
В ужасяващо очакване на "черния списък" млъкнаха и по-дребните олигарси на мафията - и те облажили се от поръчки и държавна трапеза. В тази малка, но дълбока държава, кръгът от фирми около Вожда се е оплел като свински черва. Първите стъпки към разплитането му са факт. Дълго ще ни дрънчи позорът, че Големият брат ни каза "Царят е гол". Само от нас обаче зависи да изметем мафията. А това става с гражданско съзнание и гласуване. Място за равнодушие няма. Пак е време разделно.

Айтос на протест: „Без тирове убийци!“

автор:Дума

visibility 48

Съборът на БЛС преизбра д-р Иван Маждаров

автор:Дума

visibility 103

Петков и Василев представят проекта си утре

автор:Дума

visibility 525

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 257

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 179

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 0

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 487

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1269

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 519

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 763

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 591

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ