02 Юни 2020вторник06:02 ч.

Винаги невиновен

/ брой: 81

автор:Милена Николова

visibility 1707

На Бойко Борисов винаги му е виновен някой друг. Ако няма насреща подходяща изкупителна жертва, си я намира. Сега на ред е Деница Златева, която няма да бъде в правителство на ГЕРБ. Факт, който няма какво да се обсъжда. Той си беше по дефиниция ясен. Позицията на БСП е също толкова ясна и няма какво повече да се говори, ясно се знае кой е опозиция в този парламент. Но някак не е нормално да наречеш деструктивен човек, който си е позволил да откаже вицепремиерски пост, след като е свършил добре работата си. Борисов май не разбра, че де факто си признава, че без БСП и Златева не може. Няма ли ги - провал на европредседателството.
При Бойко Борисов действат по детски инстинкти и реакции. Когато е в позицията на губещ, винаги плаши с избори. Когато някой му откаже нещо, същият се оказва виновен, че не е оценил неговото благоволение. Той си живее с идеята, че раздава благата в България. Така е и с т.нар. деструктивност на Златева, която чудесно се справи с работата си като вицепремиер. Борисов можеше просто да я похвали и да уважи избора й. Неща, които се правят от колегите му из Европа-та. Дори "началниците" му там уважават принципната позиция. Вижда се как Борисов много иска да играе ролята на обединител на нацията в рамките на третия си мандат, но по чисто природни причини не успява. Защото при него действа чувствителността на капризното озлобено дете, което не е получило нещо лъскаво от чуждата витрина. И е готово за отмъщение да я счупи с камък.
Защото Борисов е обединител на думи, а реално  мачка партньорите си и ги подлага на масирана репресия. Направи го с Реформаторския блок преди време, като показно. На него му трябват боксови круши, бушони, които да гърмят. Хора, чиято репутация да жертва. Затова е хубаво всеки да внимава, когато Бойко Борисов му предлага нещо. И ако иска кариерата му да продължи, редно е с радост да откаже. Защото Борисов си е такъв. Винаги невиновен.
 

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ