Вино от домати е хит в Канада
/ брой: 186
По стара семейна рецепта в канадско ранчо се прави вино, което се е превърнало в хит. Годишно се произвеждат 34 000 бутилки от доматения еликсир.
Прадядото на Паскал Миш започнал да прави необичайното вино през 30-те години на миналия век в своята ферма в Шарлевоа, провинция Квебек. В ранчото няма и следа от лози, а само неголяма градина, в която се отглеждат грижливо селекционирани домати - общо 6200 стръка, които трябва да узреят в средата на август. Това ще е третата реколта на така нареченото вино. То обаче може да се продава под това наименование само в Канада и в Северна Америка. Но не и във Франция - там доматеното питие трябва да носи друго име, защото виното може да се прави само от грозде.
Около 40-годишният канадец от белгийски произход е бивш колбасар, който живее в новата си родина от 7 лета. Той отдавна си мислел да се заеме с производството на доматеното вино, изобретено от прадядо му. И явно не съжалява.