26 Февруари 2024понеделник13:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Интервю

ВЛАДИ ВЪРГАЛА: Това дете не е твое, то е обществено

Безумната идея цели да раздели хората отново, този път на джендъри и неджендъри, казва известният артист и режисьор, член на ИК за провеждането на референдума

/ брой: 54

автор:Дума

visibility 199

Интервю на Надежда УШЕВА


Популярният актьор и режисьор ВЛАДИСЛАВ КАРАМФИЛОВ, по-известен като ВЛАДИ ВЪРГАЛА, става част от Инициативния комитет за провеждането на референдум срещу влизането на джендър идеологията в българските училища. Артистът, известен със силните си граждански позиции, е поредното знаково име, което заявява категоричната си подкрепа към инициативата на БСП в защита на децата и българското семейство.

- Господин Карамфилов, защо подкрепяте референдума срещу джендър идеологията? Опасна ли е тя за подрастващите?

- Това е вид пропаганда с безобразия, които заплашват поколенията, които следват. Аз не съм хомофоб и приемам избора на всяко човешко същество да е такъв, какъвто е решил, че трябва да бъде, ако това го прави щастлив и не е заплаха за другите. Но съм против да се натрапва личният избор като обществен такъв. Освен всичко друго, тук говорим за неща, които са ясно формулирани в Библията и това социално противоречие мен ме притеснява.

- Мислите ли, че такъв референдум може да спре навлизането на тази идея в българските училища? Медиите неглижират въпроса. Говорят, че предизборно се отваря темата. А вече има доста примери, че джендър идеологията е проникнала в образователната ни система.

- Нека да направим това, което зависи от нас. В момента говорим за безумство, за официално светотатство. Сексуалната ориентация на човек е личен избор. И в България по абсолютно никакъв начин хората с различна сексуална ориентация не са дискриминирани, не са преследвани, не са нарочвани. Няма агресия срещу тях по-голяма, отколкото има към всяко живо същество у нас. Самата идея да се преподава в училище за мен е безумство. Нито е наука, нито е философия. Тя е  житейско себеутвърждаване. Това е избор на личността, който е на емоционална и хормонална основа на първо място, и минава през физически трансформации на индивида. Но това с нищо не е по-различно от всяка друга емоционална дилема пред човека. Има хора, които са мъже и искат да са жени. Живее с усещането, че е жена, но той не е жена, защото е мъж. Роден е като мъж. Той вижда така нещата. Не се различава по никакъв начин от  клаустрофобията, например. Човек решава, че тесните пространства са убийствени. Това е негова лична проекция. Означава ли, че трябва да се забрани съществуването на затворени пространства? Тоест има много случаи, в които човек решава, че е някакъв. Това значи ли, че цялото човечество трябва така да построи живота си, че да бъде изцяло съобразено с него?

- Безпокойството за мен идва от факта, че всичко това е насочено най-вече към децата в детските градини и училища. Невръстните се манипулират най-бързо и най-лесно. Цели се радикална промяна за бъдещите поколения. Хората са изпаднали в див страх за оцеляването си, а ние ще се занимаваме със смяната на половете...

- Неслучайно при всяка диктатура в училищата се преподава любовта към диктатора. За да може тези хора, да се привържат към лидера си по рождение. Ако говорим и за тази страна на нещата, свързана с разбирането и толерантността, смятам, че всяко дете си има родители и семейство, където трябва да бъде възпитавано. Не и в училище да се преподава като предмет, като ценност, защото става дума наистина за пропаганда, а не за образователна система. Освен всичко друго, в тези предложения, свързани с джендърството, има изключителна вече ясна и категорична заплаха, че ТИ НЕ СИ РОДИТЕЛ! Че ТОВА ДЕТЕ НЕ Е ТВОЕ, ТО Е ПРЕДИ ВСИЧКО НА ОБЩЕСТВОТО! Но не и твое! ТО Е НА НеПеОТата. Организациите знаят по-добре от родителите кое е най-правилно в отглеждането и възпитанието на детето. Това е много зловещо! Много опасно! 

Живеем в някакво ирационално общество, което създава свои антиприродни закони. В природата всяка майка отглежда рожбата си до момента, в който тя сама може да се грижи за себе си и я пуска. Не можеш да определяш всички под един знаменател. Цялата тази работа абсолютно не е в услуга на така наречената джендърска част. Те също стават жертви на тази демагогия. Идеята е само една - следващият фактор и обстоятелство, които да разделят хората. Това е задачата на тази Истанбулска конвенция. Провокация. Защото човечеството и светът отидоха в канала. Хората са бедни. Хората са нещастни. Хората са болни. Толкова много проблеми има и изведнъж отникъде решаваме, че ето, виждате ли, сега ще делим хората на джендъри и неджендъри. Това е една от основните причини, които ме карат да се включа в Инициативния комитет. 

- Хората, които желаят, къде могат да отидат да се подпишат за провеждането на референдума?

- Всичко стана много бързо. Аз си давам сметка, че от една страна, дори и на половина основанието да съществува, тази инициатива е вид пиар на БСП. Но, дай Боже повече такива пиари да има при всички партии - да се занимават с неща, които касаят обществото, а не електората, който да гласува за конкретната формация. На този етап най-бързо и най-стиковано ще има подписка там, където се намират предизборните центрове по градовете. ТАЗИ КАУЗА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ И ТО МНОГО ПО-АКТИВНО СЛЕД ИЗБОРИТЕ, понеже засяга обществото ни и бъдещето на нашите деца. В момента не се дава медийна гласност, защото се счита, че предизборно се налива вода в мелницата на БСП. Ако след това медиите не й отдадат значимостта, която има, това доказва категорично, че сме продадени като нация.

- Не бива да забравяме, че няма бъдеще без минало. Напоследък обаче сме свидетели как с лека ръка се махат внушителни монументи - парчета памет от нашата история. Какво мислите за премахването на паметниците? 

- И тука нещата са страшни. Първо фактът, че не се сещам на кой съвременник искаме да издигнем паметник?! И второто е, че посегателството върху един паметник е вандалщина. Паметниците се строят от победителите! Навсякъде има паметници на руските войници, загинали във Втората световна война. Монументът на Съветската армия не е паметник на СССР, а отдаване почит към паметта на загиналите. Това също е акт на разединение, който умишлено се провокира. Обществото трябва да има памет. Паметникът на Съветската армия е паметник на загиналите във Втората световна война, не на освободителите. Това, че комунистическият режим се е опитал да втълпи на народа си, че те са освободители е било политика за времето си. Годините са показали ясно кой кой е. Не могат да бъдат лъгани всички завинаги. Бутайки паметник, заличаваш историята си. И освен всичко друго, ти се обезличаваш. Например, в Египет пирамидите са били на някой фараон, идващият след него по всяка вероятност е бил противник на режима, който е съществувал преди това. Ако ги разруши, заличава тази част от историята. И сега нямаше да ги има. Бутнахме мавзолея на Георги Димитров - построен за една седмица, два месеца не можаха да го съборят. Един от най-позорните вандалски актове! Като дойде чужденец в България, в "Макдоналдс" ли ще го заведеш? В света има не повече от 5 мавзолея. Единият беше в България. Нещо, което ни отличаваше. Правеше ни уникални. Ние го разрушихме, заради демагогията на политиците. 

В момента ще посегнат на мемориал на цяла епоха, заради демагогията на съвременните политици. Според мен се прави всичко възможно наистина в тази държава хората да излязат на улицата и да стане страшно. При положение че има паметник в София на американските пилоти, загинали в небето на България през Втората световна война. Те ясно и категорично са хвърляли бомби, които са убили хиляди българи! На официалната церемония посланикът на САЩ Джеймс Уорлик каза, че: "да помнят, е това, което живите дължат на мъртвите". Това са неговите думи и че "с откриването на паметника се изпълнява дълг"... Само аз ли не усещам разлика... И още да говорим за добри и за лоши, това е инфантилизъм.

- Всичко изглежда толкова тъжно, грозно и ужасно, че не знам дали изобщо можем да открием лъч светлина, за който да се хванем.

- Нищо фатално няма, откакто свят светува нещата са си такива. Винаги е имало войни, лагери и различни интереси. Но е имало природа, храна, вода, почва, въздух. Хората са имали ценности. Сега всичко това е отровено. Освен телата, отровени са и душите на хората. Човечеството все повече разбира лъжовността, в която е поставено да съществува. А не че се е случило нещо фатално. Случват се грешни неща. Фатално би било, ако тази война прерасне в конфликт, в който бъдем замесени. Ние допускаме политически демагози заради личния си интерес да влияят на обществената безопасност и на националната сигурност. Светът е полудял! И ако навремето нашето поколение имаше надежда, че след като в България е тежко, има спасение, като заминеш на запад, то сега виждаме, че и там нещата са в канала. Единственото, което ни остава, е да запретнем ръкави и да направим България по-добро място за живот.

БСП остава опозиция, нападките в сглобката са медиен цирк

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 38

Нужни са нови закони срещу казуси като "Нотариуса"

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 38

Директор на училище работи и като експерт в НС

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 38

БНБ с таван на банковите такси

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 38

Спестяванията на гражданите - над 80 млрд. лева

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 38

България сред страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 38

В АЕЦ „Козлодуй“ създавате корупционна черна дупка

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 38

Г-7 одобри пакет от мерки срещу Москва

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 38

Гърция привлича 40 000 чуждестранни работници

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 38

Сблъсъци между фермери и Макрон в Париж

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 38

Накратко

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 38

Медийните бомби и истината

автор:Александър Симов

visibility 167

/ брой: 38

Мизерия и живец

автор:Деси Велева

visibility 167

/ брой: 38

Натягат болтчетата

автор:Ина Михайлова

visibility 563

/ брой: 38

Да подпишем 240 молби за колективен иск срещу мобилните оператори

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 38

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ