17 Януари 2022понеделник00:54 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Снимка БГНЕС

Внасяме плана за европарите за земеделие най-късно през март

/ брой: 9

автор:Мая Йовановска

visibility 407

Мая Йовановска


До края на февруари, най-късно в началото на март Стратегическият план за земеделие ще бъде готов и ще бъде внесен в Брюксел. Това стана ясно от думите на земеделския министър Иван Иванов пред депутатите от парламентарната агрокомисия. Вчера той беше изслушан и отговоряше на въпроси от всички парламентарни партии.

По този план страната ни може да усвои 7,5 млрд. евро за земеделието в бъдещия програмен период 2023-2027 година. Както министър Иванов съобщи по-рано, България не подлежи на санкции заради забавянето на националния стратегически план за земеделие. Освен нас, още 8 страни не са готови със своите. 

На нас се падна тежката задача да довършим плана, заяви министър Иванов пред депутатите. В момента вървят интензивни срещи включително и със земеделските производители, за да се изчистят неяснотите. Това, което предстои, е да бъдат определени таваните на плащанията, както е записано и в коалиционното споразумение, съобщи Иванов. "Планираме до края на февруари, началото на март да внесем този план. След това ще тече шестмесечен срок за разглеждане от Европейската комисия и, ако има въпроси, да отговорим, за да може през 2023 г. той да стартира", обясни министърът. Той заяви още, че има готовност да се направи представяне на националния стратегически план, когато всичко бъде изчистено и той бъде готов.

Не само сме декларирали, че ще работим в пълна прозрачност, но го и правим, заяви в отговор на въпрос Иванов. Като първа стъпка в тази посока той посочи интензивните срещи с различните агробраншове, които се провеждат. До края на месеца ще има и виртуални приемни за граждани и производители.

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 555

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 633

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ