03 Април 2020петък02:19 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Внимание: Гьобелсова пропаганда

/ брой: 74

автор:Петър Герасимов

visibility 1308

След като "мъдри" политици като г-жа Клинтън и сие започнаха грубо да хулят "лошия Путин" и да го наричат Хитлер, в психологическата война срещу Русия се включи тежката пропагандна машина на Щатите.
Прийомите са добре познати: всичко се движи по отдавна прилаганата схема на пропагандист номер едно на Третия райх - Гьобелс. Спомнете си неговата формула - лъжа, повторена сто пъти, става истина. Сега след голословните обвинения и обиди срещу Москва и руските лидери започва атака "Говорят фактите". Първо, американското разузнаване разтръби (макар и неофициално) страховете си от някакво "струпване на руски войски" по украинската граница. Тези "твърдения" незабавно бяха подети от ястребите в Американския конгрес, които пък писаха до Белия дом, че Русия се готвела да нахлуе в Украйна, а оттам - в Молдова, и за по-кратко - в бившите републики.
Както се казва: една лъжа, втора лъжа, трета... Няма защо да се връщаме много назад. По този начин, размахвайки някаква несъществуваща "опасност от химически оръжия", САЩ нахлуха в Ирак. Дали и сега не се подготвя почвата за подобна нагла интервенция?
Засега е малко вероятно. На първо място, сегашната Гьобелсова пропагандна акция на Вашингтон срещу Москва цели да се позакърпи разнищеният политически рейтинг на Обама, защото над шейсет процента не одобряват вече политиката му, а половината от неговите критици и противници го правят именно заради позицията на Белия дом във връзка с украинската криза.
Разбира се, в един по-далечен план тази пропаганда може да служи за обработка на световното обществено мнение и да послужи като основа за другия познат ход: "Световната демократична общественост срещу еди-кого си". Да си спомним как скрити зад паравана на тази "демократична световна общественост", Щатите неотдавна удариха жестоко Сърбия, Ирак, Либия, Афганистан и т.н.
Опасното е, че в случая огромната по територия и ракетно-ядрена мощ Русия не е нито една от гореспоменатите страни и съвсем не е "регионална сила", както снизходително я нарече тези дни Обама. В една Студена война снизхождението може би върши работа, но в една "гореща" не струва и пукната пара.
Струва ми се, че в настоящия случай официален Вашингтон трябва много да внимава, когато вади от килера овехтелите и втръснали пропагандни прийоми от времето на Гьобелс. Да си спомним какво друго име имаше несигурният мир в годините на Студената война - "Равновесие на ужаса". Защото - при един тежък ядрен сблъсък Русия-САЩ цялата планета може да отиде по дяволите...

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ