30 Май 2020събота19:41 ч.

Втори сме в света по ресурс на минерални води

/ брой: 49

автор:Дума

visibility 25

България е на второ място в света по ресурс на минерални води след Исландия, стана ясно от изследване на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, представено през почивните дни на семинар в Хисаря за "Насърчаване на вътрешния туризъм в Република България".


 През последните 5 години инвестициите в сектора се изчисляват на над 8 млрд. лв. На територията на страната има над 600 водоизточника, с дебит над 5000 л/сек.


По думите на специалиста в областта на балнеологията и рахибилитацията д-р Димитър Благов този фактор, заедно с ценните природни ресурси и специфичния климат в страната, са предпоставка за сериозен инвеститорски интерес към изграждането на балнео- и СПА центрове. Той обясни, че начинът България да има 100% оползотворяване на богатствата си е медицината и уелнес структурата да се обединят.


Според него основните проблеми, които трябва да се елиминират, за да има успешно развитие българският СПА туризъм, на първо място е липсата на кадри в сектора, причината за което Благов обясни с желанието на тези специалисти за реализация в чужбина поради ниското заплащане у нас. Като друг голям проблем Благов посочи, че огромна част от новопостроените уелнес и СПА комплекси са адресирани към потребителите, които ще си платят кеш. По думите му елементът на кешовото плащане в медицината е едва 20% и е грешка в България да се разделят медицина и СПА туризъм.


Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1065

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 445

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 567

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1637

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 453

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ