05 Април 2020неделя08:51 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Взимаме пари от Световната банка за жп сектора

/ брой: 290

автор:Веселка Венкова

visibility 573

Меморандум за оздравяване и реформи в жп сектора подписа кабинетът със Световната банка, обяви Симеон Дянков. Ресорният министър нарече стъпката оздравителна за реформите в железопътния сектор. Кредитът бил поредица от заеми за подкрепа на реформите в БДЖ и инвестиционен заем за Национална компания "Железопътна инфраструктура".
Александър Цветков посочи, че 218,8 млн. лв. са загубите, 572 млн. лв. заемите и 171 милиона са неразплатените пари към доставчици. Годният локомотивен и вагонен парк, заедно с почивните станции на БДЖ пък бил ипотекарин като обезпечение за сключените заеми.
Подписването на споразумението със Световната банка е надеждата за стабилизиране на родните железници, посочи Цветков. Това е възможността да се превърнат в европейски транспорт, убеден е министърът, който очаква да се подобрят скоростта на влаковете, автоматизацията и сигнализацията в сектора.
Цветков отказа да съобщи колко от служителите на БДЖ ще бъдат "оптимизирани", защото той не обичал термина съкращения, но редуцирането на персонала щяло да дойде от аутсорсване на редица несвойствени на БДЖ дейности и от изграждането на автоматизирани прелези.
След редица уточняващи питания стана ясно, че от държавно гарантирания заем 140 млн. лв. ще са за НКЖИ, а 460 000 000 лв. за БДЖ.

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 1035

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 892

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 532

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 365

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ