09 Май 2021неделя14:52 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

Йотова организира конференция на високо ниво за децата бежанци в България

Предизвикателствата пред нашата страна ще бъдат обсъдени в петък

автор:Дума

visibility 1821

Евродепутатът Илияна Йотова и Делегацията на българските социалисти в ЕП организират конференция на тема "Непридружените малолетни и непълнолетни бежанци в ЕС и България - социални предизвикателства и необходими решения". Събитието ще се състои в петък, 13 ноември 2015 г. от 10:00 часа в зала "Запад" на Народното събрание. Българският парламент е естественото място на тази дискусия, защото предизвикателствата пред нашата страна и ЕС стават все по-големи, особено когато става дума за децата бежанци, които са загубили родителите си. Очевидно е необходима законодателна промяна. Затова в дискусията са ангажирани международни организации, български институции и неправителственият сектор, за да помислят как да се изработи наистина работещо законодателство. Участие потвърдиха вицепрезидентът на Р България госпожа Маргарита Попова, заместник министър-председателят и министър на труда и социалната политика господин Ивайло Калфин и министърът на образованието и науката професор Тодор Танев. Основен чуждестранен гост на конференцията е госпожа Кашету Киенге, която изготвя позицията на ЕП за новата общоевропейска и цялостна политика по миграцията. Това е от голямо значение за България, тъй като госпожа Киенге ще може да чуе проблемите на нашата страна и да отчете нейните интереси в доклада на Европейския парламент.

На дискусията ще присъстват и директорите на двете агенции, които имат най-пряко отношение към проблемите на непридружените малолетни и непълнолетни - Държавната агенция за бежанците и Държавната агенция за закрила на детето. В обсъждането ще се включат и представители на международни организации и неправителствения сектор като УНИЦЕФ, Агенцията на ЕС за подкрепа в областта на убежището (ЕАСО), Международната организация по миграция, Българския червен кръст и др. "Данните през последните месеци са наистина стряскащи", коментира Илияна Йотова. "Само от началото на годината до 1 септември т.г. броят на непридружените деца, потърсили международна закрила в България, е над 1100 души. Цифрата нараства все повече и едва ли можем да очакваме спад през зимните месеци. Именно тези тревожни тенденции са сред причините, които накараха Делегацията на българските социалисти в ЕП да инициират конференцията. Искам да чуем всички гледни точки, за да изготвим възможно най-доброто българско и европейско законодателство по темата", допълни българският евродепутат.

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 656

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 840

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 528

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1069

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ