27 Май 2020сряда13:52 ч.

За депутатите с добро

/ брой: 63

автор:Павлета Давидова

visibility 964

Неописуема жлъч се изля срещу депутатите в момента, в който се разбра, че ги тестват за коронавирус. Народните представители са се превърнали в най-лесния за мразене обект в социалните мрежи и често стават мишена на зли и дори ужасяващи коментари и клетви. В мрежата има толкова много "хейтъри", че ако зависеше от тях, депутатите щяха да бъдат изтребени по всевъзможни кръвожадни начини. За да налее още повече драматизъм, парламентарната шефка реши да спеши медиите посред нощ, за да обяви, че вече има и болен депутат. Кому бе нужно, не можеше ли да пусне съобщение или да почака до сутринта? Така само наля вода в мелницата срещу и без това презряните.

Няма страна, в която членовете на държавните институции да не са с особен статут. Народно събрание трябва да има. Особено в кризисни ситуации. Всички сме наясно с непостоянството и хаотичността на правителството. Бойкоборисовците трябва да бъдат озаптявани! Те се нуждаят от колективното цяло, което да сложи спирачка на безумните им щения за неконтролируеми харчове и спорни разпореждания!

Дори и да приемем, че в парламента са попаднали неспособни хора, то там има и много експерти, и знаещи. Без значение дали са управляващи или опозиция, те могат и трябва да предлагат адекватни закони и разпоредби. Закривай, пищят анонимници в социалните мрежи. Ако закрием парламента, откриваме път към авторитаризма и тоталитаризма, прикрити зад "спешни извънредни мерки".

Не може да унищожаваме държавата и постиженията на демокрацията заради няколко лоши зрънца. Депутатите не са лекари, нито учители. Те обаче имат важна роля за съществуването на държавата. Добри или лоши, понякога само в тях ни е надеждата, защото все някой трябва да чува народа и да мисли за колективното благо, а не само за министерските портфейли.

Гърция отваря въздушните си граници

автор:Дума

visibility 123

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 235

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 334

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ