22 Юни 2024събота10:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За някои европейски ценности

Усилени дебати за узаконяване на инцеста се водят в страни на Стария континент, видни политици подкрепят педофилията като част от сексуалната революция

/ брой: 232

автор:Кристиела Симеонова

visibility 551

Те са брат и сестра от Германия, но не са израснали заедно. Срещат се чак когато са надхвърлили 20-те. Сега имат 4 деца, две от които са с увреждания. Преминавайки през различни съдебни инстанции, братът и сестрата упорито се борят за узаконяване на инцеста (кръвосмешението). Двойката оспорва точка 173 от германския Наказателен кодекс, в която изрично е декларирано, че секс между кръвни роднини е престъпление, наказанието за което е до 3 години затвор. През април 2012 г. Европейският съд по правата на човека отхвърля тяхното искане за легализиране на инцеста. Ако съдът беше отменил забраната, това нямаше да е първият опит за декриминализиране на инцеста в Европа. Да се чуди човек накъде отива светът...
Инцестът е бил нормална практика в древен Египет, Елада и Рим. През Средновековието пък браковете между роднини са се практикували в Китай и Япония. Кръвосмешението е било характерно за владетелите и хората с власт, като целта е била да подхранят могъществото си, да съхранят царската си кръв и да увековечат кралското си потекло. Днес съществуват малоазиатски племена, където кръвосмешението е задължително.
В наши дни и в Европа, наред с все по-абсурдни предложения на редица политици, усилено се водят дебати за узаконяване на инцеста - полов акт с майка, баща, брат, сестра и други роднини, пише mosmonitor.com. Води се кампания кръвосмешението да бъде представено като "европейска джендър-норма". Всички "инцестофоби", т.е. хората, които отхвърлят и не приемат секса между кръвни роднини, трябва да бъдат наказвани по съдебен път. "Новото джендър-общество", или "еднополовите", както сами се наричат, са най-активни в Швеция, Дания и Швейцария.
"Трета година се боря за равноправно положение на хората с различна сексуална ориентация и предпочитания. Понякога дори е възпитателна сексуалната връзка между брат и сестра, майка и син или баща и дъщеря". Това е посланието на шведката Моника Елизабет Грьон, лява социалдемократка и лесбийка. "Възрастните могат да правят секс с когото си поискат", защитава тезата си Грьон, цитирана от Expressen.se. Депутатката социалдемократка смята, че кръвосмешението трябва да бъде легализирано. Според нея майка и син, баща и дъщеря, братя и сестри, дядовци, баби и внуци трябва да имат законното право да правят секс помежду си и това им право да бъде недвусмислено закрепено по юридически път. Швеция е единствената страна в Европа, където е позволен бракът между брат и сестра, които имат един общ родител.
Датската зелена партия също иска да легализира кръвосмешението. Да се премахнат "гротескните" семейни форми и да се позволи на братя и сестри да имат деца, пише Politiken. Датският политик Перниле Шкипер твърди, че "не е работа на правителството да се намесва в това кой от кого ще има деца. Това е отговорност на човека". Според нея сексуалните връзки между бащи и дъщери, майки и синове, братя и сестри трябва да бъдат узаконени.
Борбата срещу "инцестофобите" е важна насока в програмата на европейските неолиберали, коментира lyubomircholakov.blog.bg/. В програмна статия на неолибералите в Скандинавия се казва: "Легализацията на инцеста е завоевание на победилата в Скандинавия либерална революция".
И до днес в Швейцария текат дебати за узаконяване на кръвосмешението. От 2010 г. швейцарските власти обмислят възможността за отмяна на закон, който забранява инцеста. А той е определен като "остарял". През 2010 г. Горната камара на швейцарския парламент прие законопроект за премахване на наказателна отговорност от възрастни, които са имали сексуални отношения с членове на семейството, когато обаче това е станало по взаимно съгласие.
В Германия Аусгбургският младежки комитет на партията на Зелените Gruene Jugend също настоява за легализиране на инцеста между братя и сестри. Дори бе издигнат лозунг в защита на любовта в семейството.
В някои страни, пише Би Би Си, законът се е опитал да предвиди рисковете при узаконяването на инцеста при определени обстоятелства. В Бразилия, например, чичо и племеница могат да имат връзка, при условие, че преминат медицински прегледи. В някои американски щати пък първи братовчеди могат да се оженят, ако са преминали репродуктивната възраст. Дори и в страни, където кръвосмешението между възрастни не се преследва от закона, правата на родителите, както и на децата, родени от кръвосмешението, не са ясно определени.
Във Франция кръвосмешението е отпаднало от Наказателния кодекс преди 200 години. Но братя и сестри не могат да се женят и през 2004 г. на мъж, който имал сексуална връзка със своята полусестра, му е отказано правото да получи официално бащинство.
Испания и Португалия също не преследват възрастни за кръвосмешение по взаимно съгласие. В Австрия пък кръвосмешението е престъпление, дори ако е извършено по взаимно съгласие. В Румъния през 2009 г. също се появиха предложения да се декриминализира кръвосмешението при взаимно съгласие между възрастни.
"Не всичко, което е неморално, трябва да е незаконно", заяви тогава правен експерт в румънското Министерство на правосъдието.
Проблем с инцеста има най-вече в Исландия, пише infobalkani. В страната има специален институт, който от години се занимава с генетичните болести, които се предават по този начин. Австралийският учен Алън Битлес на свой ред твърди, че сексуалната връзка между близки родственици е дори здравословна.
Колкото и невероятно да звучи, и такива идеи хрумват на европейските политици. Не че няма по-важни проблеми за решаване. Като някаква си незначителна, превърнала се в перманентна, икономическа криза...  Нека не забравяме, че видни европейски политици, някои от които и евродепутати, подкрепят и педофилията като част от сексуалната революция. Възможно ли е политик да се похвали публично със сексуалните си преживявания с невръстни деца и да не загуби поста и властта си? Въпросът най-вероятно ще ви се стори риторичен, но съвсем не е, тъй като отговорът му е - да. Става въпрос за германския евродепутат Даниел Кон-Бенедит, който днес е водеща фигура в Европейския парламент, съпредседател на Групата на Зелените/Европейски свободен алианс. Очевидно той има собствен код на морални ценности, който доста се различава от общоприетите. В началото на 70-те години на миналия век Бендит е обявен за персона нон грата във Франция и изпратен обратно в Германия заради хулиганство и участието му в безредици, като е работил като преподавател в дневен център за деца. По-късно той написва книга за преживяванията си като учител. "Моите флиртове с всички деца скоро придобиха определено еротичен характер", пише Бендит. "Фантастично е усещането, когато едно момиченце на пет или на пет и половина годинки започне да те съблича. Фантастично е, защото е игра, една еротично-маниакална игра". Впоследствие става ясно, че Бендит не е педофил, а написаното от него е част от политическата му пропаганда - да подкрепя педофилията като част от сексуалната революция. Факт, който обаче не е за подценяване.
Фондацията "Теодор Хойс" - именувана на бивш президент на Германия, дори удостои Бендит с награда за политически постижения. Председателят на германския конституционен съд обаче отклони поканата да произнесе реч в чест на г-н Бендит, заявявайки, че не иска да създаде впечатлението, че Конституционалният съд одобрява изказванията на Бендит за педофилията.
Водещият кандидат на Зелените на наскоро проведените избори за Бундестаг, Юрген Тритин, през 1981 г. също защитава ненасилствения секс между деца и възрастни. Днес Тритин безусловно признава, че тези възгледи са погрешни и категорично ги отхвърля. През 80-те години за частично декриминализиране на педофилията се застъпват и политици от либералната СвДП, която доскоро управляваще заедно с християндемократите. Вестник "Лайпцигер фолксцайтунг" пък разкри, че и депутатът от социалдемократите Кристоф Щрасер преди 30 години като шеф на младежката организация на СвДП също е искал дебат за декриминализиране на педофилията.
Събратята ни отвъд Океана също не остават назад в отстояване на свободата и "демократичните" ценности. През декември 2012 г. американският Конгрес предостави статут на юридическа и федерална сигурност на "сексуална ориентация" като кръвосмешение, некрофилия, зоофилия, педофилия. Педофилията вече има статут, защитен от федералното правителство според закон срещу хомофобията, приет през 2009 година.
Двама психолози от Канада пък твърдят, че педофилията е сексуална ориентация също както хомосексуалната или хетеросексуалната. Психологът и бивш професор от Университета в Монреал Ван Гиджсегхем смята, че "педофилите са не просто хора, които от време на време вършат малко престъпление, а които по-скоро се борят с нещо еквивалентно на сексуалната ориентация така, както други се борят с хетеросексуализма или дори с хомосексуализма". "Истинските педофили предпочитат изключително децата, което е равносилно на сексуална ориентация. Вие не можете да промените сексуалната им ориентация"!!!
Дано тези устреми на знайни и незнайни депутати със странни разбирания за свобода си останат само в сферата на дебатите и опитите на някои партии да привличат внимание с "революционни" възгледи и предложения... Страшно звучи кръвосмешението и педофилията да се превръщат в нови европейски ценности. Добре би било властимащите да се съсредоточат върху по-наболели проблеми!


Трябва ли инцестът да се узакони? Нужен ли е изобщо такъв въпрос?

Моника Грьон

Перниле Шкипер

Даниел Кон-Бенедит

След битката за узаконяване на еднополовите бракове ще последва ли и борба за легализиране на инцеста или на педофилията?

Трябва ли неморалното да е и незаконно, питат привърженици на идеята за легализиране на инцеста

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 669

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 604

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 592

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 730

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 607

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 715

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 649

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 610

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 670

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ