13 Април 2021вторник13:47 ч.

Българските русофили:

Заедно сме в православието, езика и писмеността

/ брой: 207

автор:Лилия Томова

visibility 1456

Усилията за формиране, утвърждаване и засилване на русофобията като състояние на обществото в България натрупват сериозни дефицити в духовните и културните ни връзки. Това констатираха участниците в Международната конференция "Българо-руските отношения в многополярния свят - предизвикателства и перспективи". Форумът се проведе в София във връзка с Осмия национален събор на приятелите на Русия в България. Организатори са Националното движение "Русофили" и Руският институт за стратегически изследвания със съдействието на Координационния съвет "България - Русия".
Славянството е духовен стълб на европейската цивилизация и ако Западна Европа е прагматизъм, то Източна Европа, славянската, е духовност. Това каза председателят на Движение "Русофили" Николай Малинов при откриването на конференцията. Мисията ни е да придадем духовност на прагматизма, а в разбирането ни кои сме и къде отиваме са корените на русофилството, каза той.
Не ни обединяват леви или десни симпатии, обединява ни общият ни цивилизационен код, заяви Леонид Решетников, директор на РИСИ. Москва прави и грешки, и неправилни стъпки към България, но Господ Бог ни е отредил божествена мисия и ако не сме заедно, ще изчезнем, бе категоричен Решетников.
Дискутирани бяха предизвикателствата в отношенията, мястото и ролята на България и Русия в Европа и ролята на гражданските организации в националната политика с акцент върху дълбоките връзки с Русия.
Във форума участваха учени, политици, общественици. Темата на конференцията е повече от навременна, се казва в поздравителното писмо на президента Първанов до участниците, огласено от председателя на НД "Русофили". "Русия е търсен и желан партньор в световен мащаб, това е причина отговорността на българските политици да е още по-голяма", пише в писмото.


Станишев и Калфин на събора край Копринка
 

Председателят на НС на БСП Сергей Станишев и кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин ще присъстват на Националния събор на приятелите на Русия, който се провежда на язовир Копринка край Казанлък. Съборът е организиран от Национално движение "Русофили", фондация "България - Русия", община Казанлък и фондация "Устойчиво развитие за България" и е под патронажа на президента Георги Първанов.
 

Радев свиква Народното събрание на 15 април

автор:Дума

visibility 116

COVID-19: Продължава спадът на настанените в болница

автор:Дума

visibility 111

Най-висока смъртност у нас от един век

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 71

Над 40% срив в приходите на хотелиерите

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 71

Бизнесът очаква 15,5% спад на инвестициите в промишлеността

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 71

Авиацията поиска от парите за концесията на летището

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 71

"Български пощи" алармират за нова измама

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 71

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 88

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 71

Сърбия разтревожена от база на Косово

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 337

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 175

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ