27 Май 2020сряда04:05 ч.

"Загриженият" за София ГЕРБ

/ брой: 219

автор:Георги Кадиев

visibility 2210

Предложението на Столичната община Центърът за градска мобилност да вземе кредит до 50 млн. лв., от които 25 - за покриване на задълженията към транспортните оператори, а другите 25 - за строителството на спирки и доизграждане на системата за електронно таксуване в автобусите и в метрото, показва пълна безпомощност и хаос в транспорта. Общината е направила грешен бюджет и няма идеи как да се справи с това и всъщност единственото, което прави, е краткосрочни планове без визия какво следва, след като се изразходи този заем.
Kметът на София и нейните заместници не са в състояние да овладеят нарастващите дефицити и проблеми на градския транспорт. Наливането на пари от заеми в нереформираната система на градския транспорт задълбочава проблемите в сектора. Общината е притисната в ъгъла, ако не получи този кредит, по две причини:
- първо, спиране на заплатите на служителите в Столичния транспорт
- второ, спиране на плащанията към фирмите, което води до съкращаване на линиите и пак е в ущърб на софиянци.
След 6 месеца, когато свършат парите от заема, това ще се отрази върху цената на билета и тя ще стигне 2,3 или 5 лв., както обсъждаха колегите. Няма оздравителна програма и се оказва, че Столичният транспорт сега е по-губещ от "Топлофикация-София".
ГЕРБ нямат никаква визия как ще излезем от проблема, а това рефлектира върху софиянци. Хората два пъти плащат за градския транспорт: един път с билета и втори път чрез плащането на данъци.
Групата на БСП в СОС гласува ПРОТИВ това предложение и се надяваме софиянци този път да разберат колко "загрижени" за тях се оказват колегите от ГЕРБ.

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 59

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 98

Парадът на победата в Москва – на 24 юни

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 148

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ