04 Юни 2020четвъртък08:39 ч.

Чавдар Маринов

Зам.-министрите на земеделието станаха петима

Чавдар Маринов ще е с ресор плодове, зеленчуци и биопроизводство

/ брой: 87

автор:Ростислава Иванова

visibility 1165

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) се сдоби с рекорден брой зам.-министри, след като правителството одобри вчера пети заместник на агроминистъра Румен Порожанов. Това е изпълнителният директор на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци (БАОППЗ) и бивш главен експерт от отдел "Плодове и зеленчуци" в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) - Чавдар Маринов, който ще е с ресор плодове, зеленчуци и биопроизводство.

 Назначаването на нов зам.-министър беше обещано на земеделските стопани след протестите през април. Всички искания на браншовите организации бяха вписани в споразумение, което предвиди организациите сами да посочат кой да заеме поста зам.-министър.

Изборът на новия зам.-министър е подкрепен от Асоциация "Български пипер", от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, Българската асоциация "Биопродукти", Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК), Националната организация на оранжерийните производители, Национална биоасоциация, Българската асоциация на организациите на производителите на плодове и зеленчуци, става ясно от протокол от днешната среща на представители на Министерството на земеделието, храните и горите и организации на производителите на плодове и зеленчуци и биопроизводители.

За съветник с ресор картофи на новия зам.-министър е избран Тодор Джиков, председател на НАК. До дни предстои да бъдат излъчени още двама съветници - с ресор плодове и зеленчуци и с ресор биологично земеделие.

Неравностойната битка на българските производители с високосубсидираната продукция от Европа е проблем, заяви пред fermer.bg Маринов. Той казва, че предстои задължителна среща с всички търговски вериги, за да се направят няколко споразумения. А в бъдеще може би и нормативен акт, с който да се задължават определен процент от продукцията да бъде българска, казва Маринов. По неговите думи следва нелегалният внос от Турция, Македония, Сърбия. Тук трябва да се включат и НАП, и Агенция "Митници", както и БАБХ, заявява той. 

Затоплянето продължава

автор:Дума

visibility 0

Разпадането на ГЕРБ продължава

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 104

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 320

/ брой: 104

Рядък шанс

автор:Лозан Такев

visibility 225

/ брой: 104

Научният фонд ще финансира изследвания на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ