13 Април 2021вторник18:41 ч.

Зам.-шефовете на ДАНС получават нов мандат

/ брой: 98

автор:Ростислава Иванова

visibility 902

Правителството одобри вчера Недялко Недялков и Николай Ненков за зам.-председатели на ДАНС за срок от пет години. Недялков заема тази длъжност от 2013 г. и решението се налага поради изтичане на досегашния му мандат. До юни 2017 г., когато е назначен временно за зам.-председател, Ненков пък е оглавявал дирекция в ДАНС.
Министерският съвет одобри и промяна в Правилника за устройството и дейността на служба "Военна информация", с която зам.-директорите на службата се увеличават от трима на четирима. На новия зам.-шеф на военното разузнаване ще бъдат възложени функции, свързани с ръководството, организацията и осъществяването на контрол на дейността по осигуряване на вътрешната сигурност и контраразузнавателното обезпечаване на разузнавателната дейност.
Кабинетът реши от държавния бюджет ежегодно да се отпускат средства за обучение в българските училища зад граница по предметите: български език и литература, история и цивилизация, география и икономика в частта, отнасяща се до историята и географията на България, както и за допълнителни училищни дейности. Парите са и за организиране на електронно обучение. Правителството одобри и 10,6 млн. лв. за преструктуриране и модернизиране на научната инфраструктура в изпълнение на Националната пътна карта за научноизследователска инфраструктура. Кабинетът отпусна и 50 млн. лв. държавни гаранции по студентските кредити за 2019 г.

Германия с нови правила срещу коронавируса

автор:Дума

visibility 134

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 297

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 540

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 254

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ