13 Април 2021вторник20:13 ч.

Сатирикон

Записки от тефтерчето на Дякона

/ брой: 55

автор:Ивайло Диманов

visibility 1398

18 март

Цв. Цв. нареди да запрем подопечните му заптии, чини му се, че вместо да пият киреч шербет "Кока кола" в конака, броят колко къщя е придобил с честен труд.

30 апрелий

Б.Б прати калинка в Браила. За нищо не става, ще я проводя в пивницата на Странджата да разнася вкиснало вино на хъшовете.

20 май

Поп Кръстьо пише стихове. Не му ги разбирам, но Е.С. твърди, че това е постмодерна поезия и заплаши с гладна стачка, ако Каравелов не ги публикува в "Свобода".

5 юни

Ангел Кънчев обяви контрагладна стачка, задето сме пуснали недоносчетата на попа. Българийо, няма угодия!

6 август

Кр. Каракачан. поръча да турим негов човек в революционния комитет в Русчук. Инак щял да почне гладна стачка. Дано има ефект. 

10 август

Цв. Цв. подслушва Димитър Общи, каза че е за благото на Отечеството.

12 август

Оказа се, че Цв. Цв. подслушва всинца ни.

Пак заради Отечеството...

5 септемврий

Серьожа Дмитриевич праща оружие от Одеса през Херсон, но внезапно изпаднал от талигата. Вместо него Революционният комитет прати в Европа хубавата Елена. Нея бих я взел за комита, таквиз храбри деятели нам са потребни! 

14 октомври

Ибрямбашията Лютви М. предложи чорбаджи Пеевски за шеф на комитетската сигурност. Ботьов напира да коли и двамината. Думам му - сакън, от кого ще набираме грошове за революционното дело? А той псува изедниците, зарад тях народът изгуби ищах, не излезе масово за востанието.

3 ноемврий

Французският консул рече на мюфтията, че не било цивилизовано да се секат глави на комити. По-добре било да ги съдят, а сетне да бесят. Вече знам съдбата си. Благодаря ти, Франция! Толкоз революции потушихте, богат опит имате...

21 ноемврий

Б.Б взима талигата на комитета да кара топсерсемите на мач. Запретих му! Нам е нужно кога замине наш човек, да е за делото народно, а не за да ритат топка и да веселят душата.

19 декемврий

Тескере да извадя, рушвет ми искат. Кайве да поръчам, бакшиш чакат. Ока зоб да купя, сипят ми от генномодифицирания. За огрев такса мощност ми тургат. Ех, изедници ниедни! А хората мълчат. Народе???

Байдън предложи на Путин среща в трета държава

автор:Дума

visibility 10

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 563

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 271

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ