13 Април 2021вторник18:46 ч.

Няколко думи

Заплакала е гората

/ брой: 18

автор:Валентин Георгиев

visibility 693

Колкото повече се приближаваме към края на този вреден парламент, толкова по-агресивна наглост обзема властта в опита й да прокара лобистки закони. Очевидно някои на хранилката усещат, че гювечът е на привършване, и гледат да угодят на определени мафиотски кръгове като за последно. 

Скандални законодателни промени на ВМРО отварят врата за безконтролно изсичане на 3,7 милиона декара гори, залесени върху земеделски земи, което е 10 на сто от цялата ни гора, алармират неправителствени организации. На местните деребеи се дава възможност еднолично да решават за поголовна сеч на овощни и горски насаждения. В момента това не е възможно, позволено е отстраняването само на болни и изсъхнали дървета и всякакви "нормативи" с проценти са абсолютно забранени. И както обикновено става при такива "инфарктни" предложения, които очевидно са срещу обществения интерес, лобизмът се пробутва чрез преходни и заключителни разпоредби.

Но какво й пука на ВМРО за българската природа?! Надминаха и дървената мафия по съсипването й! След безконтролното продаване на паспорти идва безконтролната сеч - това са псевдопатриотите, същата крадлива пасмина като колегите им от ГЕРБ. Как не внесоха един закон за залесяване например!

Според природозащитниците от "Зелени закони" кметовете имат интерес да не прехвърлят самозалесилите се земеделски гори в горския фонд, който се управлява от Закона за горите. Така те могат да ги управляват като пасища. А ако се приеме предложението за лесна сеч, това ще облагодетелства общините с бързи печалби от дърводобив и получаване на евросубсидии "за почистване на пасища". 

Е, как да наречем по друг начин вносителите, освен престъпници, облечени във власт. Нищо друго. Под привидна благовидна причина за засилване на местната власт се въвеждат унищожителни корупционни схеми. Нищо, че за местното самоуправление се мисли само когато централното управление има интерес, но това е друга тема. 

После се чудим откъде ни сполетяват други беди като ерозията и наводненията. Ами ето откъде - родната мутрокрация ги предизвиква с недалновидната си посредственост и безхаберие. Впрочем, нали знаете кой разпределя "порциите" и е с най-силно влияние при управлението на горите? Точно така - ДПС. Излиза, че не само ГЕРБ, а и ВМРО играят за ДПС и им правят предизборен реверанс. Докато в същото време партията на Борисов ще се прави на "ни лук яла, ни лук мирисала". Пак ще кажат, че нямали "нищо общо".

Не знам дали изчерпаният откъм всякакво доверие и авторитет парламент ще се окичи и с този позор. Нищо чудно. А работа на следващия ще бъде да анулира и отмени всякакви подобни престъпни практики от управлението на ГЕРБ и псевдопатриотите, преминало под лозунга "след нас и потоп".

Германия с нови правила срещу коронавируса

автор:Дума

visibility 134

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 297

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 540

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 254

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ