09 Май 2021неделя14:09 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

Заради пандемията с над 10% са поевтинели наемите в столицата

Квартирите около вузовете в големите градове са се опразнили

/ брой: 73

автор:Дума

visibility 604

С минимум 10% са паднали наемите в столицата и големите градове по време на пандемията. Причината е масово освобождаване на жилища заради загубата на работни места в най-засегнатите от коронакризата икономически дейности, както и все по-разрастващият се режим на работа от къщи.
"Много семейства бяха принудени да се върнат по родните си места, след като загубиха работа и доходи. Други, като ИТ специалисти, дошли да живеят в София за по-високи възнаграждения, вече може да работят от дома и също освобождават квартири. Много от недвижимите имоти около университетите в София, Пловдив и Варна също са останали празни, защото студентите учат дистанционно", обясни пред БНР Добромир Ганев, председател на Националното сдружение "Недвижими имоти". По основните търговски улици в големите градове се забелязват доста свободни площи. Всичко е свързано с настоящата ситуация, коментира Ганев.
Брокери посочват, че в отделни райони на София спадът на стойността на наемите надхвърля 20%, например в кварталите "Люлин" и "Обеля". "За съжаление в България няма методология, по която да се изчисляват наемите и да се следи тяхното движение, но спадът е повсеместен", заяви Добромир Ганев.
При продажните цени на жилищните имоти през четвъртото тримесечие на изминалата година НСИ отчита ръст от 8,6% спрямо същия период на 2019 г. За София ръстът е 11,3% за съществуващи жилища, а за новите - малко над 4,5%, обясни Добромир Ганев. В Пловдив ръстът в цените на жилищата е 3,2%.
Експертът потвърди тенденцията на преориентиране от големите градове към селата и по-спокойни населени места, където по думите му има достъп до по-добра екосреда, повече отворени пространства и възможност за здравословно пребиваване.

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 656

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 840

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 528

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1069

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ