19 Май 2021сряда05:32 ч.

Затворените ресторанти сринаха производството на алкохол

/ брой: 70

автор:Дума

visibility 764

Промишленото производство през февруари е намаляло с 3,4% в сравнение с година назад, а строителството се е свило с 4,2% за същия период, показват данни на НСИ. Според тях на годишна база преработващата промишленост  регистрира спад от 4,6, а производството и доставката на електроенергия с 4 на сто. Значителен спад в преработващата промишленост спрямо същия месец на миналата година има при производството на напитки - с 43%, обработката на кожи, производството на изделия от обработени кожи без косъм - с 24,9%, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 15,8%. Най-голямо увеличение е отчетено при производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 15,3%, на изделия от каучук и пластмаси - с 13,9%, на текстил - с 13,3% и на електрически съоръжения - със 7,3%. Спадът в производството на алкохол се дължи основно на затварянето на ресторанти, барове и дискотеки, както и на по-малкото чужденци в страната.

Със 7,4% се е увеличил оборотът при търговията с нехранителни стоки, при продажбата на автомобилни горива и смазочни материали ръстът е 4,7%. Значителен ръст на оборота регистрират търговците, които продават текстил, облекло, обувки и кожени изделия - 44,8%. С 9,5% се е увеличила търговията с компютърна и комуникационна техника, а с фармацевтични и медицински стоки - с 8,6%, показват данните на НСИ.

Започва проверка на Търговския регистър

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 94

Марокански мигранти нахлуха в Испания

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 94

Москва даде обяснения за неприятелския списък

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 94

Израелската държава атакувана и от Ливан

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 94

Кратки новини

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 94

Гърди си с титла накичи

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 94

През златната арка

автор:Славчо Кънчев

visibility 106

/ брой: 94

Жертви на модерната война

visibility 145

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ