20 Февруари 2020четвъртък23:59 ч.

Животните щастливи, а хората?

/ брой: 274

автор:Светлана Велева

visibility 902

Месо на животни, непреминали профилактика, да се дава на социалнослаби. Това умотворение на герберския гений, е заложено в Закона за ветеринарномедицинската дейност, приет на първо четене вчера. Интересeн момент е, че налага забрана за отглеждането на животни, непреминали профилкатика. Тоест създава илюзия за грижа към населението. Тя обаче се пука като балон в следващите редове, които гласят, че съмнителното месо ще отива към хранителните банки и социалните домове. Групите, които и без това са ощетени и едва ли са в добро физическо здраве. Нещо като социална яма, в която можем да хвърляме - продукти с минал срок на годност, стари лекарства, съмнително месо, и като цяло - управленско безхаберие и глупост.
От друга страна, изискванията към животновъдите непрестанно растат - чрез тази или онази евродиректива. Животните да са обгрижени, да имат подходяща температура на отглеждане, светлина и т.н. А защо не и играчки, и подходящо озвучаване - примерно Моцарт, казват, успокоявал с музиката си. Влагат се много пари и усилия под зоркия поглед на всевъзможни агенции, за да има щастливи прасета и кокошки, а хората - вълци ги яли. От хранителната верига, комай те ще се окажат най-нещастните и неоправданите. А когато се отнася за най-слабите групи, е направо престъпно хвърлянето на трохи и симулирането на грижа чрез съмнителни мерки.
Ами ако непреминалите профилкатика животни са заразени с бруцелоза или друга болест, опасна не само за здравето, а и за живота? Ще слушаме от новинарските емисии за пореден случай на натравяне в социалните домове, за които и без това никой не го е грижа. А може и въобще да не чуем. И поредният смъртен случай ще е просто досадна статистика...    


 

Румен Радев: Управляващите да се замислят

автор:Павлета Давидова

visibility 151

/ брой: 36

БАС в София: Спрете Луковмарш!

автор:Велиана Христова

visibility 206

/ брой: 36

Фандъкова забавила с година решението за винетките

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 36

Властта отложи влизането в чакалнята за еврото

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 36

Харчим 3 пъти повече за почивка в чужбина

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 36

ГЕРБ променя нелегално данъци и акцизи

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 36

Германски неонацист уби деветима мигранти

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 36

Евролидерите обсъждат бюджета на ЕС

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 36

Дипломатическа активност заради Сирия

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 36

Кратки новини

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 36

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 511

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 90

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 102

/ брой: 36

Костенските ножари

автор:Михо Червенков

visibility 85

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ