21 Септември 2020понеделник03:05 ч.

Животните щастливи, а хората?

/ брой: 274

автор:Светлана Велева

visibility 1052

Месо на животни, непреминали профилактика, да се дава на социалнослаби. Това умотворение на герберския гений, е заложено в Закона за ветеринарномедицинската дейност, приет на първо четене вчера. Интересeн момент е, че налага забрана за отглеждането на животни, непреминали профилкатика. Тоест създава илюзия за грижа към населението. Тя обаче се пука като балон в следващите редове, които гласят, че съмнителното месо ще отива към хранителните банки и социалните домове. Групите, които и без това са ощетени и едва ли са в добро физическо здраве. Нещо като социална яма, в която можем да хвърляме - продукти с минал срок на годност, стари лекарства, съмнително месо, и като цяло - управленско безхаберие и глупост.
От друга страна, изискванията към животновъдите непрестанно растат - чрез тази или онази евродиректива. Животните да са обгрижени, да имат подходяща температура на отглеждане, светлина и т.н. А защо не и играчки, и подходящо озвучаване - примерно Моцарт, казват, успокоявал с музиката си. Влагат се много пари и усилия под зоркия поглед на всевъзможни агенции, за да има щастливи прасета и кокошки, а хората - вълци ги яли. От хранителната верига, комай те ще се окажат най-нещастните и неоправданите. А когато се отнася за най-слабите групи, е направо престъпно хвърлянето на трохи и симулирането на грижа чрез съмнителни мерки.
Ами ако непреминалите профилкатика животни са заразени с бруцелоза или друга болест, опасна не само за здравето, а и за живота? Ще слушаме от новинарските емисии за пореден случай на натравяне в социалните домове, за които и без това никой не го е грижа. А може и въобще да не чуем. И поредният смъртен случай ще е просто досадна статистика...    


 

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 179

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 70

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 178

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 31 милиона

автор:Дума

visibility 123

Над 200 000 починали от коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 487

Как търпим това десет години?!

visibility 1143

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 548

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 818

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ