06 Декември 2019петък03:07 ч.

Животните щастливи, а хората?

/ брой: 274

автор:Светлана Велева

visibility 868

Месо на животни, непреминали профилактика, да се дава на социалнослаби. Това умотворение на герберския гений, е заложено в Закона за ветеринарномедицинската дейност, приет на първо четене вчера. Интересeн момент е, че налага забрана за отглеждането на животни, непреминали профилкатика. Тоест създава илюзия за грижа към населението. Тя обаче се пука като балон в следващите редове, които гласят, че съмнителното месо ще отива към хранителните банки и социалните домове. Групите, които и без това са ощетени и едва ли са в добро физическо здраве. Нещо като социална яма, в която можем да хвърляме - продукти с минал срок на годност, стари лекарства, съмнително месо, и като цяло - управленско безхаберие и глупост.
От друга страна, изискванията към животновъдите непрестанно растат - чрез тази или онази евродиректива. Животните да са обгрижени, да имат подходяща температура на отглеждане, светлина и т.н. А защо не и играчки, и подходящо озвучаване - примерно Моцарт, казват, успокоявал с музиката си. Влагат се много пари и усилия под зоркия поглед на всевъзможни агенции, за да има щастливи прасета и кокошки, а хората - вълци ги яли. От хранителната верига, комай те ще се окажат най-нещастните и неоправданите. А когато се отнася за най-слабите групи, е направо престъпно хвърлянето на трохи и симулирането на грижа чрез съмнителни мерки.
Ами ако непреминалите профилкатика животни са заразени с бруцелоза или друга болест, опасна не само за здравето, а и за живота? Ще слушаме от новинарските емисии за пореден случай на натравяне в социалните домове, за които и без това никой не го е грижа. А може и въобще да не чуем. И поредният смъртен случай ще е просто досадна статистика...    


 

От трети опит : Партийната субсидия става 8 лева

автор:Дума

visibility 285

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 235

Кратки новини

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 76

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 59

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ