06 Август 2021петък00:23 ч.

Златният строеж

/ брой: 118

автор:Деси Велева

visibility 104

Помни ли някой началото на златната сага с "Артекс"? Гражданското недоволство, че небостъргач "Златен век" на ул. "Златен рог" ще се издигне със съмнителни разрешителни на апетитно място в София? Времето, когато нямаше 1378 съдебни решения, сложни административни обяснения, заповеди и тонове документация? Времето, когато спорният строеж можеше да бъде спрян без съд, без истерии, без неуморната работа на неправителствения сектор и завличането на огромен държавен административен ресурс?
Началото на сагата бе моментът на илюзиите, когато имаше вяра, че нещо може да се промени, да се изкорени в зачатък бъдещото бедствие. Сега остана само горчивината, разочарованието, крахът на фантазията, че в държавата има ред и правила, че те се следват и никой не може да ги прекрачи.
Кой сега ще повярва, че строеж, стигнал до 21-вия си етаж, ще бъде съборен? Не останаха наивници. Затова действията на ДНСК и решението за поредното спиране на строежа могат да бъдат тълкувани по всякакви начини, само не и като гонене на справедливост. Явно преди изборите се търси печеленето на нечии симпатии. А "Артекс" се превръща в жертвата, която инвестира милиони, а държавата всячески ѝ пречи. С непоследователните си и закъснели действия институциите най-много да осигурят хорското благоразположение към инвеститора. А той е толкова виновен, колкото и онези, които му разрешиха преди години да се шири на височина, без да се съобразят с последиците от проекта.
Сега "Артекс" се жалва и пред европейските институции и току-виж се вкара в образа на рекетирана от държавата честна фирма. Така че тя ще построи и 22-рия, и 23-тия, и последния си етаж. Въпрос на време е.

Пеканов оптимизира Плана за възстановяване

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 150

Световните цени на храните тръгнаха надолу

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 150

90 на сто oт xoтeлиepитe oчaквaт липca нa кaдpи

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 150

Израелската авиация удари Ливан

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 150

Наши огнеборци гасят пожари в РС Македония

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 150

До 70 000 души участвали в хибридната война срещу Минск

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 150

Неспирен конфликт между Израел и палестинци

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 150

На инат

автор:Павлета Давидова

visibility 159

/ брой: 150

Двата полюса на семейство Филови

visibility 149

/ брой: 150

Да знаеш да станеш от масата

автор:Константин Иванов

visibility 156

/ брой: 150

Себеуважение

автор:Ина Михайлова

visibility 347

/ брой: 150

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ