22 Септември 2020вторник14:27 ч.

Няколко думи

Зодиите им говорят

/ брой: 155

автор:Альона Нейкова

visibility 1317

Какви са ключовите критерии, въз основа на които повечето работодатели наемат хора за извършването на определена дейност? Кои са качествата, правещи ни не само пригодни, но и фаворити за дадена длъжност или пост? На прима виста мнозина биха посочили образованието и опита за основополагащи в професията. Ползването на няколко езика и добрата компютърна грамотност се смятат едва ли не за минимални изисквания, на които търсещите прилично работно място трябва да съответстват по подразбиране. Да не говорим за потенциала за развитие, желанието за обучение в бъдеще, уменията за диалогичност и екипност в трудовата дейност.

По модела на "най-напредничавите" международни компании кандидатите за работа са подлагани на какви ли не "проверки". Тестове за интелигентност, психологически експерименти, безумни въпроси от сорта "Как харчите заплатата си?" и "Какво означава за вас червеният цвят?" са само част от ситото, през което минават хората, борещи се да получат най-ниската позиция в престижен офис. Оказва се, че според данните на най-ново проучване три четвърти от шефовете обръщат немалко внимание на зодиакалния знак на желаещите да станат част от фирмата им.

Наистина ли?!

Как изобщо е хрумнало на някого да се фокусира не върху моженето и желанието за усъвършенстване в дадена област, а да се взира в рождената дата и уж съответните за дадено съзвездие черти на характера?! Нима в ХХI век, когато би трябвало да разчитаме на най-адекватните за определена позиция умения и качества, все още се намират индивиди - при това на ръководни длъжности - които очакват зодиите да им проговорят, да им подскажат, да ги посъветват, за да сформират оптимален екип?! Налага ли се да си припомняме, че през всички месеци са родени както "вродени лидери", така и онези, които мият тоалетни, метат паркове и изпразват кофите за боклук?! С цялото уважение към упражняващите тази професия.

Доста хора искрено вярват в предопределеността на 12-те съзвездия, разположени по дължината на еклиптиката, по която преминава Слънцето по видимия си годишен път. Сред познатите ни вероятно ще се намерят и такива, които започват деня си с четене на хороскопа и съобразяват с него плановете и действията си. Но зодията да тежи повече от трудовото или творческото CV за попадане в даден колектив - идва наистина прекалено.

Вероятно всеки би желал трудовият му стаж и колегиалните отношения да се развиват във възможно най-добри условия, където приоритетно се обръща нужното внимание най-вече на способностите. А не на ЕГН-то, ръста, цвета на очите, пола и връзките. Но когато някой дълго време е бил без работа, често в името на насъщния е готов да преглътне какви ли не начини за подбор на кадри. 

И ако се знае коя зодия търси работодателят, нищо чудно скоро да измислят и опция за смяна на звездата и знака, под които сме родени...

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 622

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 697

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 873

/ брой: 179

Квартали от Мадрид са под пълна карантина

автор:Дума

visibility 263

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 373

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 470

Как търпим това десет години?!

visibility 1457

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 702

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 898

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ