27 Май 2020сряда03:52 ч.

"Зора"

Палитра

Звуци от диханието и стъпките цепят царствена тишина

/ брой: 225

автор:Дума

visibility 450

12 платна с привидно аналогични сюжети - планински пейзажи, показва Елена Георгиева в своята изложба "Горната земя". Предизвикателството тук е във формата - сравнително големите (около 90/150 см), се редуват с платната - процепи (90/25 см) към високопланинския свят. Общото е само в перспективата - от висините към безкрая на света.

Платната - процепи дават усещането за приютеност и сигурност, дистанцират света на природата, но и изострят любопитството към него, примамват и предизвикват към действие. 

"Пътуване нагоре и към себе си. Усилие, увенчано с възторг и удовлетворение. Планината - оглушителна тишина и озонова свежест. Вдишваш - издишваш - ритъмът на сърцето ти се ускорява, а с всяка измината крачка прозаичното и злободневното отстъпват, за да възцарят чистотата и спокойствието на "горната земя", разказва художничката Елена Георгиева. Звуците от диханието и стъпките, цепещи царствената тишина, правят присъствието ти естествено, значимо. Вдишай-издишай - вкус на озон, на живот, съзерцанието е всичко. Общуването с планината е на четири очи, всяко местенце има лице и име. И напомня, че сме мънички, като житейските си терзания, или големи - като живота, заключава авторката.

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 59

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 98

Парадът на победата в Москва – на 24 юни

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 148

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ