30 Октомври 2020петък19:40 ч.

15 км нова ВиК мрежа ще получат в "Овча купел" и Горна Баня

/ брой: 92

автор:Мила Христова

visibility 1037

Около 15 километра водопроводна и канализационна мрежа ще бъде изградена на територията на район "Овча купел" за м. "Овча купел-стара част" и кв. "Горна баня". Проектът е на стойност 28 547 353,90 лв. и се финансира от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет на България чрез Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г."
Реализирането на идеята ще позволи доставката на питейна вода до 245 нови потребители и включването на около 818 домакинства към канализационната мрежа, както и пречистване на отпадните води. Всичко това ще повиши качеството на живот на жителите и ще допринесе за траен положителен екологичен ефект.
    Проектът предвижда подмяна на съществуващите и строителство на нови канализационна и водопроводна мрежи на м. "Овча купел-стара част" и кв. "Горна баня", както и възстановяване на пътната настилка по трасетата на канализационната и водопроводната мрежа и сградните отклонения; директно свързване към новоизградената водопроводна и канализационна мрежа на нови потребители - подмяна на съществуващите сградни отклонения и изграждане на нови. Подмяната на водопроводната мрежа е необходима, тъй като е стара и амортизирана, а загубите на вода във водоснабдителна система са около 60,5%.
От подменената съществуваща и новоизградена канализационна мрежа ще се възползват 2085 жители на района. Преди месеци живеещи в този район се вдигнаха на протест заради липсата нормална канализация, което доведе до светкавични действия на общинската администрация за решаване на битовия им проблем.

Андон Балтаков оттегли оставката си

автор:Дума

visibility 1

Корнелия Нинова е в болница с коронавирус

автор:Дума

visibility 82

Станислав Владимиров е кмет на годината

автор:Дума

visibility 62

ЕК не преговаря с Русия и Китай за доставка на ваксини

автор:Дума

visibility 33

Цунами край Измир след мощния трус

автор:Дума

visibility 73

7 по Рихтер удари Турция

автор:Дума

visibility 161

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 143

Датата

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ