06 Август 2020четвъртък19:49 ч.

1,9 млрд. лв. годишно ще струват мерките от плана на социалистите

/ брой: 27

автор:Павлета Георгиева

visibility 1777

Икономическата програма на БСП ще струва 1,9 млрд. лв. годишно. Това сочат разчетите на социалистите по предизборната платформа. Корнелия Нинова подчерта, че след приемането на документа от конгреса БСП е на втора фаза - разписва се начинът на реализацията на мерките по дни и години, правят се подробни разчети по пера. (Подробности за разчетите четете в сайта на ДУМА duma.bg)
Нинова отвърна и на обвиненията на Валери Симеонов, че БСП и ГЕРБ крадат програмата на НФСБ. "Не гледайте думите, а действията. Можем да се върнем и по-назад от 2013 г. Да речем, в управлението през 2007-2008 г., когато това, което предлагаме днес, го правехме в управлението", заяви тя и припомни позициите на социалистите в подкрепа на младите семейства.
Нинова гарантира, че БСП няма да промени позицията си по данъчната политика. Оставаме на позиция семейно подоходно облагане и 20% данък за месечни доходи 10 000 лв. и нагоре от заплата, рента, наем и т.н., заяви тя и добави, че предизборната платформа ще бъде дискутирана по време на кампанията, въпреки че близо три месеца бе обсъждана секторно със специалисти и в партията.
Нинова смята, че е добре да се опита машинно гласуване, но изрази притесненията си заради краткия срок за организацията му. "Опасявам се, че за това кратко време няма да може да бъде изпълнено по всички правила и да бъдат проверени машините, да бъдат лицензирани, да бъде тестван софтуерът. Просто няма да има време за всичко това и се поражда съмнение за резултата от изборите", заяви тя.
Лидерът на БСП бе категорична, че социалистите и евродепутатите им продължават да са против споразумението СЕТА, което предстои да бъде гласувано в ЕП след дни. Тя припомни, че то вреди на българската икономика и отнема от суверенитета на държавата.

 

Приемаме, че при изчисленията на  МФ и НСИ БВП умишлено е занижен  с цел по-малки разходи и постигане на излишък. Според нас БВП е занижен приблизително с 2 млрд. лв. и поради това залагаме, че БВП през 2018 г. ще бъде 97643, а не 96338  млрд. лв. както посочва МФ. Увеличаваме темпа на растеж на номиналния БВП, заложен от МФ от 4.37% на 4,5 %, т.е. само с 1 промил.

На база на горните допускания, запазихме процента на събираемост и съобразихме  фискалните мерки, които предлагаме с процента на преразпределение на приходите спрямо БВП, заложен от МФ, т.к. ние не вдигаме данъците, а само създаваме облекчения.

Предлаганите в платформата мерки ще увеличат бюджетните разходи до 39,59 % от БВП, спрямо 37,8 %, заложени от МФ.

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 150

БТПП: Икономическата криза се задълбочава

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 149

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 150

Франция увеличава помощта за възрастни и инвалиди

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 150

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 149

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 38

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 690

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ