05 Март 2021петък00:56 ч.

Няколко думи

20 години е-здраве

/ брой: 13

автор:Аида Паникян

visibility 569

Не, не отбелязваме 20 години електронно здравеопазване, а близо 20 години чакане да бъде изградена система. Докато останалите европейци пребродиха света с една електронна карта, в която да поберат здравното си досие от цял живот. Почти две десетилетия минаха във влагане на пари в една или друга система, в съдебни дела кой колко и от какво усвоил или как и колко ощетил данъкоплатците, тествахме пръстови отпечатъци, откривахме колелото.

Дори забравихме, че електронното здравеопазване може да спаси човешки живот в екстремна ситуация. Но днес се хвалим с е-сертификати за ваксинация срещу КОВИД-19. Колко време ще важат, пред кого и за какво - не знаем, но ги има! Похвалихме се.

Имаме и е-рецепта, дето май малцина са заинтересовани да я въведат. Но не е направено кой знае какво хората от труднодостъпните райони да получат лекарствата си през зимата. 

За в бъдеще въпросите не намаляват. Ще може ли И.И. от село А. или Б. във всеки един момент да провери какво става в здравното му досие? Да, но трябва да има е-подпис. А такъв подпис имат 200 хил. души от 6,9-милионното население на страната. Ама пък и толкова да ни пази държавата данните, след като хакерче ни ги разкри през НАП...

Колко полезна ще е такава система на ползвателя?

Омбудсманът поиска прозрачно отчитане на парното

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 44

С голямо зъкъснение тръгват пари към средните фирми

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 44

Българската икономика е най-слабата в ЕС

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 44

Зоран Заев получи вот на доверие

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 44

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 108

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ