15 Май 2024сряда15:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

50% от малкия бизнес трудно оцелява

/ брой: 41

автор:Дума

visibility 178

Без излишен оптимизъм започва годината за малкия и среден бизнес у нас. Докато инфлацията расте, а страхът от рецесия се засилва, търговците и ХоРеКа (хотели, ресторанти, кафенета) секторът остават притеснени от настоящето и несигурни за бъдещето, показва проучване на Glovo. Близо половината от участниците в изследването твърдят, че са в "режим на оцеляване", а едва 25 на сто от тях предвиждат значителен растеж до края на 2023-а. 

Промяната в потребителските навици след пандемията и последвалият икономически спад са основната причина за тревога. Като непосредствено предизвикателство повече от половината от анкетираните посочват свитите разходи на клиентите (57%) и инфлацията (54%), а близо три четвърти се притесняват за бъдещите печалби.  

Преобладаваща част от участниците (88%) в проучването са убедени, че за да останат конкурентни на пазара, трябва да познават добре потребителските нужди. Според 76% от запитаните, в бъдеще клиентите ще искат още по-голям избор и по-персонализирани услуги. Близо 40 на сто пък са забелязали, че съвременните консуматори се интересуват повече от опита си при поръчка на храна онлайн, отколкото от преживяването във физическите обекти. 32% смятат  оптимизацията на доставките за решаваща за бъдещето на техния бизнес.

Над 12% от българите нямат банкова сметка

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 89

Държавата взе още 200 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 89

Фирмите у нас все по-трудно получават парите си

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 89

Хамас планирала база в Турция

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 89

Силяновска пак пропусна името на страната си

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 89

Макрон: ЕС да смени своя бизнес модел

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 89

Още година без мита и квоти за украинския внос

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 89

Знания и пошлост

автор:Деси Велева

visibility 232

/ брой: 89

Предизборни идиотщини

автор:Любо Кольовски

visibility 203

/ брой: 89

Институционално безхаберие

visibility 212

/ брой: 89

Време за преосмисляне

автор:Събина Петканска

visibility 215

/ брой: 89

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ