07 Юни 2020неделя10:01 ч.

Александър Велев ухажвал регулатора с автомобил

/ брой: 15

автор:Павлета Давидова

visibility 401

Ексшефът на БНР Александър Велев е използвал автомобил на радиото, за да си осигури подкрепа от членовете на СЕМ. Подобна хипотеза разследва оглавената от Сотир Цацаров Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Тя обяви, че е започнала проверки за конфликт на интереси срещу шест лица, които заемат висши публични длъжности. Сред тях са "началник на НСО и бивш шеф на националното радио", чиито имена не се споменават.

Името на Велев обаче бе назовано от Бетина Жотева от СЕМ. Тя призна, че става въпрос за автомобил, даден от него на Мария Стоянова, която бе квота на Росен Плевнелиев до средата на 2018 г. По-късно колата преминала у Жотева. СЕМ отрича хипотезата на КПКОНПИ, че автомобилът се поддържа от бюджета на БНР. Жотева настоя, че колата била бракувана, а Емилия Станева от юридическия екип уточни, че имало възможност активи на една държавна институция да бъдат "отписани" и да преминат в друга.

Шефът на НСО се проверява по сигнал за преназначаване без конкурс на длъжност "началник сектор" на лице, с което е в близки отношения. Антикорупционната комисия споменава и за други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата, без да се уточнява колко и какви са те. Предполага се, че става въпрос за Красимир Станчев. 

Макар да не е назован поименно, новият ректор на Икономическия университет във Варна проф. Евгени Станимиров също е проверяван - по сигнал, че е работодател на съпругата си. Срещу двама общински съветници от Пазарджик има сигнал, че са гласували отпускането на субсидии за клубове, в чиито управленски органи членуват. Зам.-кмет на Сливен е проверяван по сигнал, че е учредител и председател на фондация, която е партньор на общината по много реализирани проекти.

Испания отваря нощните клубове

автор:Дума

visibility 152

Нови 125 заразени c коронавирус в Македония

автор:Дума

visibility 186

Хиляди на протест срещу расизма в Лондон

автор:Дума

visibility 185

Датата

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 987

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ