25 Октомври 2020неделя13:30 ч.

Мая Манолова:

Асфалтиране + бойкова власт = реформи

/ брой: 109

автор:Мила Христова

visibility 1574

"Асфалтиране + бойкова власт = реформи". Това обобщение като лозунг направи вчера Мая Манолова по време на питане към Бойко Борисов какво разбира под фразата, че прави реформи. Тя припомни възторга, с който ГЕРБ обяви правителството за "реформаторско" при положение, че новата методика на Петър Москов оставя пациенти без лекарства, онкоболни - без лечение, а родилки са изпратени да раждат "през следващия месец".
Наясно съм, че имате затруднения да обясните необяснимото, а именно неща, които не се случват и не се правят от вашите министри. Здравният министър вече е бламиран не само от кметове, но и от вашите депутати, които не подкрепят екстравагантните му идеи, посочи Манолова и поиска премиерът да обясни замисъла на реформите в здравеопазването и в пенсионната система. Манолова посочи, че реформата на правосъдния министър се състои само в това да реформира своето отношение към премиера, а реформата в Конституцията има за цел единствено да структурира послушен ВСС. Министърът на образованието Тодор Танев е станал известен единствено със зачеркването на Ломоносов и Наполеон и парите, които държавата ще дава за частните училища.
И аз съм се чудел - как в XXI век в Кърджалийско няма вода в чешмите и сега плащаме, за да се направят водопроводи. Чудех се как съм заварил страна, в която нямаше една построена магистрала от единия край на България до другия. Аз съм се чудил дори за една София - едва 25-26% имаше канализация в столицата. Чудил съм се как може мръсните води да се изливат в реките. Налага се всичко това да се прави сега, опита се да бъде атрактивен в отговора си премиерът.
 

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ