20 Септември 2021понеделник11:03 ч.

"Автомагистрали" е с нов изпълнителен директор

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 271

С решение на Съвета на директорите на държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД за изпълнителен директор е определен досегашният член на съвета инж. Иван Станчев, съобщиха от дружеството. Председател на Съвета на директорите продължава да бъде Десислава Христова, а досегашният изпълнителен директор - инж. Валентин Вълков, негов член. Рокадата е вследствие на промяна в устава на дружеството, с която изпълнителният директор и председателят на СД управляват дружеството заедно и поотделно. Преди около два месеца ръководството на "Автомагистрали" беше уволнено от министъра на регионалното развитие Виолета Комитова, а в началото на юли управлението пое изпълнителният директор Валентин Вълков. Седмица преди това Софийският градски съд спря производството по вписването на ново ръководство на държавната фирма след иск на бившия изпълнителен директор на дружеството Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на директорите - Александър Филев и Иван Коларов.

Проверки на служебното правителство откриха редица нередности в дружеството. Последната проверка е във връзка с появили се в медии снимки на "стая за първа помощ" на етажа на ръководството, която обаче е богато обзаведена със спалня, душкабини и други удобства. Една от първите проверки на служебното правителство откри, че държавната фирма е платила авансово над 180 млн. лева на външни фирми за проекти за обезопасяване на свлачища и срутища, а шест месеца преди крайния срок почти нищо от възложените дейности не е свършено.

Заради тези договори Комитова смени цялото ръководство на АПИ. В допълнение проверка на "Сметната палата" откри, че държавното дружество е получило поръчки за над 4 млрд. лв. в нарушение на изискванията на закона. От общо 14 договора с държавата за период от пет години шест са сключени, без да се изисква провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка (т.нар. in house възлагане). Впоследствие се оказа, че "Автомагистрали" е плащало по договорите толкова пари, колкото изпълнителите са пожелавали.

ЦИК ще купи допълнителни машини и памет за изборите

автор:Дума

visibility 62

COVID-19: Близо 10% са положителните проби

автор:Дума

visibility 222

Взрив в жилищен блок във Варна

автор:Дума

visibility 235

Пари за пътища чак догодина

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 180

Токът за битa поскъпва неизбежно

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 180

Губим 40 000 работници годишно

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 180

Чуждите инвестиции се стопиха с 64%

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 180

Стрелба в университет в Сибир, има ранени

автор:Дума

visibility 73

Приключиха изборите за Държавната дума в Русия

автор:Дума

visibility 281

Турците в Северна Македония с ултиматум към преброяването

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 180

Париж се усъмни в съюза със САЩ

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 180

Между възхода и падението

автор:Евгени Гаврилов

visibility 311

/ брой: 180

Какво ни предлага дуетът Петков-Василев

visibility 793

/ брой: 180

След края на 46-ото НС: Присъдата е сурова

автор:Мирослав Попов

visibility 491

/ брой: 180

Кучешко-човешки живот

автор:Таня Глухчева

visibility 288

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ