25 Април 2024четвъртък16:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бъчваров готви специални ястия за съборяните на Свети Константин

автор:Дума

visibility 87

Община Пещера покани известния майстор кулинар Ути Бъчваров. Той е специален гост на V Национален фолклорен събор на народното творчество Свети Константин 2021. На “Широката поляна” Ути и екип майстори- готвачи ще приготвят рекордно кюфте и печено свинско на място.

Десетки курортисти и гости на събора се събраха за да наблюдават кулинарната атракция. Свинското месо възлиза на цели 95 кг. То бе обработено със завидна бързина от майстора на черпака, нагизден в подобаваща балканска премяна. Специални подправки ще придадат неповторим вкус на месото, което ще се изпече на скара от дървени въглища. За да бъде червено и хрупкаво месото бе обилно наръсено със захар.

30 кг. неовкусена свинска кайма ще се превърне в кюфте предназначено за гостите на Свети Константин.

Салатата за двете ястия е приготвена от 60 кг. зеле, 10 глави целина, 20 връзки магданоз, 10 кг. краставици, 5 кг. моркови, 10 л. олио, 5 л. оцет и 5кг. сол.

Присъстващите научиха какви подправки придават неповторим вкус на печивата и салатата. По-късно Ути ще приготви 1 000 порции за най-изгладнелите зрители на събора. На събора продължават да се вият кръшни български хора, Балкана ехти от български народни песни, а от скарата на Ути ухае на майсторски сготвена вкусна храна.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 348

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 277

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ