19 Май 2024неделя02:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Балкански фест на ракията събира eксперти в София

Майсторски класове, дегустации и специализирани уроци са част от програмата на форума

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 63

Първият Балкански фестивал на ракията ще събере експерти в София от 24 до 26 октомври. Форумът ще се състои в Мраморното фоайе на НДК. Официалният старт на форума ще бъде даден в четвъртък, в 12 ч. В рамките на форума посетителите ще имат възможност да дегустират над 150 вида дестилати. Сред тях са представители от родните производители, както и традиционни, високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия.
Трима специалисти ще проведат курсове за историята, технологията и производството на дестилати от региона. Сертифицираният сомелиер от южната ни съседка - г-жа Бурчак Десомбре, ще направи презентация за спецификите на турските напитки. Гергана Царева от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма ще представи методите за защита на наименованията с географско указание за произход. А инж. Николай Бакалов - консултант по ферментационни производства и предприятия, ще даде информация за историята, традициите и направата на българската ракия. Целодневният курс ще се проведе през втория ден на фестивала - на 25 октомври, с начален час 10,30 в зала 8 на НДК. За производството на традиционната турска анасонова ракия и другите характерни дестилати специалистът сомелиер ще говори от 15 до 16 ч.
Почивките между майсторските класове ще преминат с дегустации на ракии. По времето на паузите участниците в специализираните уроци ще могат да опитат от отлежали и специални дестилати. Билетите за майсторските класове вече се продават в онлайн системата на www.ticketpro.bg.

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1133

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1079

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1108

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1215

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1249

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1082

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1299

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1243

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1187

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ