19 Май 2021сряда06:29 ч.

Битка с палачинката

/ брой: 70

автор:Деси Велева

visibility 631

Загубата на човешки живот се оказа недостатъчна, за да преобърне практиката за затваряне и премахване на незаконни преместваеми обекти в София. Скандалите, оставките и паническото търсене на виновни в чуждата администрация преди няколко месеца след смъртта на момче от токов удар заради неизрядна документация и бездействие не обърнаха света на бумащината и общата безотговорност. Надявахме се, че когато се случи най-лошото, всички ще се задействат, за да не се повтори. Нищо подобно! Столичната общинска администрация продължава да демонстрира тотално безсилие да се справи с дребни наематели и търговци, дори когато е доказала незаконността им.

Вече няколко дни върви борба с премахването на незаконен павилион за палачинки на пъпа на София - до стадион "Васил Левски". Още на 4 април район "Средец" се организира в акция с ЧЕЗ, спря тока и махна електромерите на будката. Дето се вика - цялата частна и общинска машина се e хванала да бори палачинките и не би трябвало те още да са там. Но, уви. И през последния уикенд безстрашният търговец, който очевидно не храни никакъв респект към институциите, мята тесто и маже конфитюр напук на всички. Един ток ли ще му се опре, като има и газ! 

Кметът на района Трайчо Трайков обаче не спи. На 9 април направи за пореден път акт за нерегламентирана търговска дейност и сега чака... Този път - заповед от главния архитект Здравко Здравков за премахването на павилиона. Той какво чака - не е ясно. Може би някоя друга институция, чийто ред е да се включи. Ако цяла община не може да се справи с една будка за палачинки, какви очаквания може да имаме за работата й? Да управлява най-големия град на страната и да следи за спазването на правилата ли? И на какво се разчита този път - да гръмне газовата бутилка? Тогава дали някой ще се изплаши...

Започва проверка на Търговския регистър

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 94

Марокански мигранти нахлуха в Испания

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 94

Москва даде обяснения за неприятелския списък

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 94

Израелската държава атакувана и от Ливан

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 94

Кратки новини

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 94

Гърди си с титла накичи

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 94

През златната арка

автор:Славчо Кънчев

visibility 106

/ брой: 94

Жертви на модерната война

visibility 145

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ