18 Май 2021вторник11:19 ч.

Благодарим, Жан-Клод!

/ брой: 148

автор:Наталия Гергова

visibility 2284

Луда радост обзе вчера председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Толкова луда, че чак проговори на български, за да каже "Благодаря, Бойко!" Защото България дава 100 млн. евро за т.нар. план "Юнкер", който предвижда да се инвестират 315 млрд. евро в икономиките на държавите от ЕС през следващите три години.


Който и да е, дори и пишещият тия редове, ще благодари на всички езици, които съществуват на планетата, ако му дадат 100 млн. евро, от които трябва да върне 38 млн. евро.


Защото в нашия случай е точно така. Спомняте ли си доклада на работната група на ЕК по проектите, които кандидатстват за финансиране по плана "Юнкер"? Той излезе през април и в него се казваше, че от 18 проекта, с които България кандидатства, не е одобрен нито един. Все пак имало шанс един проект да бъде одобрен. Той е съвместен с Гърция и е за 38 млн. евро.


Дни след като излезе докладът, у нас пристигна зам.-председателят на ЕК Юрки Катайнен. Надпреварата да го посрещат и целуват бе впечатляваща - то Росен Плевнелиев, то Бойко Борисов, Томислав Дончев, Божидар Лукарски. Обаче Катайнен им каза, че планът "Юнкер" не е за правителства, а за частни инвеститори, и че по-голямата част от парите ще отидат в старите държави членки.


Опала-а! И какво правим сега? Даваме 100 млн. евро, за да си купим нечие благоразположение. Май излиза точно така. Защото освен че проговори на български, Юнкер каза, че като дава тези 100 млн. евро, България показва, че "възприема сериозно задачите си по отношение на ЕС".


Е, не ни остава нищо друго, освен и ние да благодарим на Жан-Клод Юнкер за сериозното отношение. Ми да. Местните избори чукат на вратата, а той срещу едни нищо и никакви 100 млн. евро похвали и Бойко, че и кметовете му. 

Борисов пуснал службите в отпуск до септември

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 93

В МВР си затваряли очите за купен вот

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 93

Говорителят на кабинета: Няма да спрем дотук за ББР

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 93

Задава се ново поскъпване на олиото

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

300 евро е глобата за шофиране без маска в Гърция

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 93

Токът на борсата - най-скъп от пет месеца

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 93

Левите и независимите печелят в Чили

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

Израел удари 35 военни цели в Газа

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 93

НАТО отработвала удари срещу Беларус и Русия

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 93

Кратки новини

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 93

Всеки на власт - под лупа!

автор:Валентин Георгиев

visibility 227

/ брой: 93

Бруталното изопачаване на историята

visibility 348

/ брой: 93

Датата

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 93

Трудната съдба на един велик паметник

автор:Велиана Христова

visibility 582

/ брой: 92

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ