28 Октомври 2020сряда11:45 ч.

Такива работи

Благовещение в българския сектор

/ брой: 70

автор:Веселин Стоянов

visibility 1646

Благовещение e празник за всички християни, независимо от традицията и църквата, към която принадлежат - православие, католицизъм, протестантство, което само по себе си е чудо, като познаваме вековните дразги, и то често кръвопролитни, от времето на Христос, че и досега. Вероятно и затова Благовещение е едно от най-големите тайнства в християнството. Според Библията на този ден Aрхангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя е избраната да роди Спасителя на човечеството, сина Божий Исус Христос.
Но има и нещо друго - всъщност хората винаги са мечтали за добри вести, макар често да са ги застигали драконите на лошите намерения. Затова те се покланят на добрата вест, защото я считат за милувка от Бога.
Днес добрите новини са рядкост, макар че има и такива: например тази, че Мирослав Найденов признал, че всеки министър може да влезе в затвора, или пък другата, че Симеон Дянков ще плаща като за четиризвезден хотел в Бояна (по 3300 лв. на месец), и така, докато си тръгне окончателно от България, щото никъде го не щат в листите. Което означава само едно - има възмездие!
Но нещо тук ни кара да мислим за любовта на Бойко Борисов към народа, щото четем по газетите, че Вежди Рашидов го охарактеризирал така - с няколко наброски на белия лист: "Че той (Б.Б.) манталитетът му е такъв - той куче да види, ще го прегърне да го целуне". А сега де, колко много неща се изясниха, щото, както ни обича нашият Бойко и както ни целува всичките, излиза, че той за кучета ни имал. Гледай ти какво тайнство били добрите думи, благата вест, демек!
Иначе лошата новина е, че доживяхме времето, когато, вместо да обичаме България, ние все повече мразим отечеството си. Така е, но срещу Благовещението стои лошата вест - все повече видима и натраплива. Политиците яко се готвят за избори. Даже в един клип Яне Янев отваря вратата на парламента и кани избирателите с хитра усмивка. Тя, хитрата усмивка, си е негова работа, да му мислят ония, дето се хващат. Така е, де - кой е той, че да отваря вратите на парламента и да кани вътре, сякаш кани кандидатите на банкет. А може и да е прав - в последните години парламентарната дейност заприлича на голям и безкраен купон, за който плаща друг - именно народът. Иначе блага вест - канят те в парламента. Е, сигурно ще трябва да си платиш, ама какво толкова, пресмятат имащите тази възможност, после нали ще има и Блага вест за тебе от парламентарната и партийната каса.
Двойнственият характер на всяка новина е пред очите ни. Добрата е, че ще увеличат пенсиите. Лошата е, че увеличението ще бъде едва 9 процента. Колко е това?!? И това става с нашите пари за пенсии. Сигурно нещата във финансовия сектор не са много розови, но до това дередже ни докараха политиците. Не сме се изолирали ние от пенсиите си, а от тези суми ни изолираха ред политици и уж просветени икономисти, които всъщност се оказаха средновековни фанатици. Или схоластици, които даже не знаят къде да се спрат, защото почват да говорят философски глупости. Вярно, философски, но вярно е и другото - глупости. На нашия народ и на България са нужни модерни, откровени и жизнени политици. Вместо тях идват футболистите. Щом и те ще се изявяват в политиката - жална ни майка. Българският народ не е футболен отбор, че да го лашкаш по терена на световната икономика. Камата ми е симпатичен, даже съм убеден, че стремежът му е искрен, но става оперетен, защото това не е неговият терен.
Вчера, на местната конференция на БСП в Казанлък, един от уважаваните от мен бивши ръководители на "Арсенал" изброи на пръстите на лявата си ръка пет причини сегашното (пък и следващото) правителство да не се справи с икономиката на държавата. Няма да ги изброявам, за да не сбъркам нещо в тази материя, но запомних едно, което би могло да бъде първото и основно в работата на бъдещите български правителства: трите основни държави в Европа предпочитат да дават мижави помощи, отколкото да възстановяват българската икономика. Те си имат икономика, ние сме им нужни като потребители. Затова получаваме помощите - за да можем да ги харчим за техните стоки.
Така че заветните буквички ЕС не са панацеята...
Не знам каква вест е тази - хубава или лоша!
Такива работи...

Българите искат "АЕЦ "Белене" и "Балкански поток"

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 205

Въвеждат лимит за поскъпването на водата

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 205

Пускат парното в София от днес

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 205

ООН: Старите коли са опасен замърсител

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 205

Ислямски акции срещу Франция

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 205

Катастрофална загуба за партията на Зеленски

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 205

Протести и насилие в цяла Италия

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 205

Бюджет на обречеността

автор:Аида Паникян

visibility 290

/ брой: 205

Да стреляш по врабче с топ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 326

/ брой: 205

Изкуствена вентилация на омразата

автор:Георги Георгиев

visibility 423

/ брой: 205

Катастрофаджията зад волана

автор:Славчо Кънчев

visibility 273

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ