07 Юни 2020неделя09:51 ч.

Близо 13 000 фирми в еврозоната са заплашени от фалит

автор:Дума

visibility 292

Кризата около коронавируса в Европа може да доведе до фалит на над 13 000 фирми от еврозоната, показва анализ на един от лидерите в застраховането на търговски кредити Euler Hermеs. Увеличението на несъстоятелностите в региона може да достигне 20%, прогнозират експертите.

Сред застрашените са предимно малки, средни и средноголеми компании, които още преди избухването на пандемията са били оценени като рискови. В момента очакванията са да не могат да издържат на новите икономически предизвикателства, коментира Медиапул.

Като най-рискови сектори в Еврозоната се определят строителството, селското стопанство и услугите. Сред проблематичните попадат и търговията на дребно, производството на машини, автомобилният сектор и транспортът.

Според анализаторите оборотите на компаниите в Еврозоната се очаква да се свият с между 15 и 25% в пика на кризата с Covid-19 в зависимост от това дали тя ще продължи един или два месеца.

Актуализираната прогноза на Euler Hermes за Западна Европа е за увеличаване на несъстоятелностите с 16% за 2020 г. спрямо предходната, въпреки усилията, които полагат правителствата за ограничаване на кризата. При песимистичен сценарий обаче ръстът може да достигне и до 20%.

Най-тежко се очаква да бъдат засегнати бизнесите в Нидерландия, Италия и Испания с увеличение на фалитите съответно от 21%до 27% , от 18% до 21% и от 17% до 20%.

Следват ги Франция, Обединеното Кралство и Белгия с от 8% до 11% ръст на фалитите и Германия с от 7% до 9%.

Прогнозата за цялата 2020 година е за намаление на оборотите между 12 и 18%.

Испания отваря нощните клубове

автор:Дума

visibility 152

Нови 125 заразени c коронавирус в Македония

автор:Дума

visibility 186

Хиляди на протест срещу расизма в Лондон

автор:Дума

visibility 185

Датата

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 987

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ