04 Юни 2020четвъртък07:35 ч.

Снимка Министерски съвет

Борисов обяви, че строи газови магистрали

Такова полагане на тръби е, че не останаха заварчици, радва се Томислав Дончев

автор:Дума

visibility 711

Премиерът Бойко Борисов, заедно с група министри и руския посланик, откри новоизграден преносен газопровод от 11 км, който ще е част от трасето на "Балкански поток". Обичайно той държа похвално слово за това как под плодородни ниви се полагат тръби и как България ще има "две газови магистрали". По думите му страната ни ще си купува най-евтиния газ, а съседите ни ще си го доставят по тези газопроводи.
"Първо, да благодаря на строителите, защото тези, които са наблюдавали, виждам че и част от медиите, които са с нас, че по тези плодородни ниви, които виждате, отдолу са тръби, които могат да превозват огромни количества газ, изпитани на над 80 атмосфери налягане. Перфектна работа на заварчици, на монтажисти. Денонощна работа, трудна работа. И не само да им благодаря на тях, а и да пожелая успех и бързо да пренасят техниката, защото след това ще ви покажа от другата страна вече на България подобни на вас работници какво правят – същото", не спря с похвалите Борисов, цитиран от Фокус.
Много политици само говорели, но той изпълнявал, "за да може следващите години новото поколение да получава такси от транзит". България, убеден е Борисов, ще си "възвърне мястото като основен газоразпределителен център".
Това е една политическа магистрала, разясни Борисов и добави: „Оттук нататък започва войната в Сирия. Там, където има големи икономически интереси и газопроводи – няма война. Затова все по-усилено строим. Следващите поколения ще си взимат транзитни такси за геостратегическото ни положение".
Преди това Борисов направи инспекция на газопровода и беше запознат със свършената работа. "Това е много тънък занаят, всяко нещо се проверява да няма шупла, след това като пуснат налягането. Най-важното е, че върху тези площи ще си заждат царевица, жито - казвам го, за да знаят и еколозите, за да видят, че спазваме всички", изказа се експертно премиерът.
"Спазваме абсолютно всичко и след една година няма да има никаква разлика в хумуса на почвата, а селскостопанските производители ще могат да произвеждат своята продукция", разясни още Борисов.
После добави как "всички се надяват и чакат България да си направи газопроводите".
От своя страна руският посланик Анатолий Макаров подчерта, че новият газопровод ще допринесе за "просперитета на страната и ще стимулира привличането на инвеститори".
Вицепремиерът Томислав Дончев също се включи с похвали: "Такова полагане на тръби е, че не ни стигат заварчици".

Разпадането на ГЕРБ продължава

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 104

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 161

/ брой: 104

Рядък шанс

автор:Лозан Такев

visibility 113

/ брой: 104

Научният фонд ще финансира изследвания на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ