23 Октомври 2019сряда04:41 ч.

Борисов срещу Цветанов!?

/ брой: 94

автор:Веселин Стоянов

visibility 1858

Председателският съвет на Европейския парламент взе решение темата за незаконното подслушване в България да бъде дадена за разглеждане на Комисията по граждански права, правосъдие и вътрешен ред, съобщават медиите. В същото време Бойко Борисов, на когото иначе не можеш да вземеш думата, пак отвори логореята на тема Сергей Станишев. Тоест спотаи се по важни за държавата и обществото въпроси, за които е отговорен. В същото време онзи там Цветан Цветанов ревна гороломно: "Българската прокуратура извършва национално предателство под влиянието на тайни общества". Нашият имал предвид започналото разследване срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров. Президентът се почесва по президентския панталон и върти шия на ляво и дясно. А главният прокурор Сотир Цацаров стои като обновения Цар Освободител на бял кон и с вещина оглежда редиците герберски, забравил, че Цецо му държа стола да седне.
В цялата тая оперета има нещо стаено, но както е по законите на драматургията, пушката, дето виси на стената, ще гръмне в трето действие. Освен ако вече не сме в трето действие и пушката е в ръцете на вечния заподозрян Бойко Борисов. На кого, ако не на Бащата на отечеството!?
Обикновено у нас истината е тази, за която всички мълчат. А тя е, че Цветан Цветанов додея на всички. Най-вече на любимия ръководител на ГЕРБ. Най-вече защото взе много да се налага не само в държавата, но и в самата партия, без, разбира се, да си дава сметка, че това място е отредено за Борисов. Което силно накърнява чудовищното его на председателя и ръководителя. А при него такива не минават. Които познават Борисов, знаят, че когато той подозрително се спотаи по дадена тема, това ознава само едно - дебне някого за отстрел. Очевидно този път набеденият някой ще бъде Цветанов. Най-малкото защото взе много да издига авторитета си в партията и правителството. То какъв ли авторитет, ама на бате Бойко такива не минават. Щото българинът може и на сух комат да кара, но посегнат ли на тайните му, не прощава. А бившият министър на вътрешните работи знае много. Това стана ясно през последните три седмици, когато цялата лъскава герберска фасада рухна и зад кулисите се видяха жици и микрофони, роувъри с апаратура и най-обикновени папки с доноси.
Ето това дойде в повече на хората, които и без това са бесни на скъпия ток и други екстри, подготвени от умниците в ГЕРБ.
Тълпата искаше кръв и тук Борисов видя възможност да удари два заека. Без дори да стреля. Само сръчка Цацаров, погледна с очи лошия и проверките почнаха. Паниката в МВР беше пълна. От зор потрошиха техника за милиони, а бившият министър на вътрешните работи тръгна из страната с изменено лице. Лицата на опозицията пък грейнаха и те тутакси поискаха Цветанов да напусне предизборните листи. Макар и физкултурник, Цветанов разбира и от интриги, защото каза: "Всичко това, което се вади в момента, е с една-единствена цел - политически да се търси някаква форма за отстраняването на едно от силните лица в ПП ГЕРБ в мое лице". Това беше в Дупница, където Цветанов направи заявка, че има дупе и лесно няма да се даде на злодеите. Само дето край въпросния злодей Бойко се въртят много дупета и Цецо бая ще се озори.
Битката на титаните започна. Цветанов държи структурите, Борисов се опира на народната обич. И едното и другото са колоси на глинени крака. В последните две десетилетия се нагледахме как вътрешните уйдурми на партийните елити водеха до разцеплението на всяка партия. Що крилца и кълки хвърчаха по партийните форуми, що лидери еднодневки потънаха в забвение... Не ми се говори. А колкото до народната обич, както често повтарям: Следват те, следват те  - пък като те погнат!
Да сме живи - ще видим... Но ако Цветанов си тръгне, Борисов има шанс да зачерви гребена. Ще се покаже онова, което народът най-много обича - строг, но справедлив. Цецо и без това вече е пътник. Той натрупа толкова врагове, кои подслушвани, кои галени по главичката, че не вярвам някой да го иска вече освен Веско Маринов, но и там не се знае. След всички разкрития той е като камък на шията.
Освен ако не реши да повлече със себе си и Бойко Борисов! Което е другият възможен изход от ситуацията. И ГЕРБ ще отиде в небитието като десетки други еднодневки.
Такива работи...
 

Храните ще поскъпнат с над 5% догодина

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 203

Земеделците ще плащат повече за осигуровки

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 203

България отново с най-скъп ток в Европа

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 203

Управата на Берлин одобри замразяване на наемите

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 203

Тръмп щял да "пази" кюрдския петрол

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 203

ООН: Има демографска заплаха за България

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 203

Воля и сърце за добрите дела

visibility 103

/ брой: 203

Щрихи към един български патент

автор:Ева Костова

visibility 115

/ брой: 203

Винаги по петите на истината

автор:Тодор Коруев

visibility 99

/ брой: 203

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ