29 Септември 2020вторник17:48 ч.

Снимка Емилия Костадинова

БСП искат ново обсъждане на системата "Бонус-малус"

автор:Дума

visibility 615

Наредбата за системата "Бонус-малус" в сегашния й вид да бъде оттеглена от общественото обсъждане и да се направят промени, за да не бъдат ощетявани водачите за сметка на застрахователите. За това настояват от БСП. В момента системата е инструмент за увеличаване на застрахователната премия, но за нас е неприемливо за едно и също нещо шофьор да бъде санкционеран няколко пъти, коментира секретарят на ПГ на левицата Димитър Данчев.
Припомняме, че срещу новата система "Бонус-малус" се изказаха вече превозвачески фирми, а вчера и омбудсманът призова за редакция на наредбата.
 Взимайки предвид обществената реакция на граждански и браншови организации, смятаме, че изготвената наредба не отговаря на очакванията на обществото, в това число и очакванията, че тази система ще допринесе за намаляване на пътнотранспортните произшествия, подчерта Данчев. По думите му според левицата в наредбата са допуснати сериозни пропуски и тя има нужда да бъде преработена. От "БСП за България" предлагат като първа стъпка тази наредба да бъде оттеглена от общественото обсъждане.
Внесли сме предложение за промяна в Кодекса за застраховането, където казваме, че размерът на премията за застраховката "Гражданска отговорност" може да бъде коригирано само на база нанесени щети, уточни Димитър Данчев. Проблемите, които създава сега действащият текст, при влизане в сила и на наредбата, са свързани с повишаването на корупционния риск и на затрупване на съдилищата с купища жалби за отлагане на повишаване на застрахователната премия, обясни депутатът. От БСП предупредиха, че се създава допълнителна тежест за траспортните фирми, който имат голям брой водачи за едно и също транспортно средство.
 

С близо 40% по-малко сме пътували в чужбина през август

автор:Дума

visibility 111

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 184

МО на Армения: Турски F-16 е свалил арменски Су-25

автор:Дума

visibility 12

Застреляха журналист в Хондурас по време на живо предаване

автор:Дума

visibility 79

Транспортна стачка в Германия

автор:Дума

visibility 123

Огледайте се: ДПС е навсякъде

автор:Дума

visibility 173

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 1168

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 374

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ