12 Юли 2025събота19:42 ч.

Бум в производството на имитиращи млечни продукти

/ брой: 160

автор:Дума

visibility 1044

Производство на имитиращи млечни продукти се е увеличило с 30% заради масовата им употреба в заведенията за обществено хранене. Това съобщи пред телевизия "Блумбърг" Симеон Присадашки, зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Според д-р Сергей Иванов, микробиолог от Асоциация "Активни потребители" високото водно съдържание над 60% на млечните продукти вече задължително ще се изписва на етикета. Новите изисквания към млечните продукти, обнародвани в началото на месеца, забраняват сиренето с много вода или палмово масло да се продава насипно на витрини. То ще трябва да се предлага само опаковано след изминаване на 3-месечен преходен период. Целта е да се свие потреблението на неистинското саламурено сирене.

Тези норми, по думите на експертите, ще помогнат да се избегне нелоялната конкуренция. Продукти, които съдържат само малка част мляко, са изписвани досега също като "сирене". По думите им съществува разлика между бялото саламурено сирене с водно съдържание от 70% и бялото саламурено сирене по БДС с 54%.

Засилват контрола върху ЕРП-та

автор:Дума

visibility 3826

/ брой: 126

Нови правила при "Гражданска отговорност"

автор:Дума

visibility 2177

/ брой: 126

Горски служители блокираха пътя при Кресна

автор:Дума

visibility 2700

/ брой: 126

Еврокомисията оцеля

автор:Дума

visibility 3490

/ брой: 126

Мащабни горски пожари на Балканите

автор:Дума

visibility 2192

/ брой: 126

САЩ изпратиха оръжия за Украйна

автор:Дума

visibility 2288

/ брой: 126

Накратко

автор:Дума

visibility 3485

/ брой: 126

Тупик

visibility 3447

/ брой: 126

Измамите предстоят

visibility 2911

/ брой: 126

Европестене от разум

автор:Юри Михалков

visibility 3829

/ брой: 126

Копнеж по нови неща

visibility 3591

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ