02 Юни 2020вторник01:25 ч.

Чичо, айде кой откъдето е...

/ брой: 5

автор:Таня Джаджева

visibility 1468

Повечето българи не се били притеснявали от изключително помийния скандал с телефонните разговори на Танов. Цялата тая гнус била здравословна - тя всъщност била не гнус, а "излагане на различни гледни точки и мнения".
Не, уважаеми сънародници, това не е Кашпировски. Това е служителят на Съединените американски щати Джеймс Уорлик. Въпреки че е много ангажиран с аматьорски изяви в сериали, турове по коктейли, телевизионни интервюта и невъзпитани арогантни визити по министерства, господинът би трябвало да работи като посланик в София.
И понеже господинът явно напуска окончателно полето на благоприличието и вчера си позволи да обясни на българи какво ги вълнува, смятаме за напълно допустимо да излезем и ние от горното поле. Затова на чичо Уорлик ще му обясним картинката в България по уорликовски. Просто, арогантно - тъй, че дори и американец от неговия ранг да ни разбере.
Не си ти, чичо, проникновения душевед, дето може да ни обяснява на нас, българите, какво ни вълнува. Още по-малко пък да ни инструктира какво трябва да ни вълнува. Поне Иван Хаджийски да беше разлистил някога през живота си...
Не си ти, чичо, който трябва да ни обяснява какви би трябвало да са последствията за страната ни от скандалите. Не го решаваш ти, колкото и това прозрение да е чуждо за светогледа ти. И за инструктажите, които ти дават от къщи.
Ако в Щатите се случело нещо подобно, нямало да има сериозни последствия, щото било нормално хората да мислят различно. Така ли? А бе, чичо, ти някога нещо да си чувал за Никсън? Да поназнайваш нещо за последствията от "Уотъргейт"?? Щото ние тук четем доста и знаем много.
Така че, чиче, ние тук ще преценяваме как, колко и дали да се вълнуваме от просташкия милиционерски скандал, спретнат от милиционери на милиционери. Последствията и от този скандал може и да ти се иска да ги определяш заедно с работодателите си, ама то "едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто - да го направиш".* Като искате вие да командвате последствията тук, барем да бяхте дали на вашето пале да прочете някоя книжка за съдбата на Никсън. А понеже той всъщност четенето го недолюбва, може да му пуснете някой филм за "Уотъргейт". Пък не е лошо и ти да погледаш заедно с него докъде се докарва човек, когато не разбира кой е и поради това тотално не се вписва в координатната система на околния свят.
Че нищо не разбираш от дипломация, си е проблем на твоите работодатели. Че си просто крайно невъзпитан човек, си е проблем на тези, дето са те възпитавали. Че не си особено натоварен откъм знания, да ти берат гайлето тия, дето е трябвало да те товарят с тях.
Ама ако продължаваш да си мислиш, че ние тука сме стадо маймуни, дето помнят от клон до клон и ще ти танцуват на всяко подсвиркване, си изпаднал в много тежко недоразумение. И понеже, чиче, всяко нещо има граници, дружески ще те посъветваме: "Айде, кой откъдето е..."
-----------

* Питай някой от преводачите кой е Николай Хайтов. Може пък и да прочетеш нещо. Пробвай на български.

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ