24 Януари 2022понеделник00:27 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Чужда сметка

/ брой: 9

автор:Аида Паникян

visibility 66

Аида ПАНИКЯН


Да плащаш чужда сметка е като да сърбаш каша, забъркана от други. И в двата случая чувството за несправедливост е изключително силно, а резултатът е, че отнасяш негативи, които не са твои.

В началото на пандемията - април 2020 г., правителството на ГЕРБ реши в кризата да компенсира пенсионерите. И не спря да се хвали за това. Ала удобно пропусна повече от година да обясни на хората, че 50-те лева не са пенсия, а временна добавка, която с приключването на пандемията ще спре. Или май бе поредният хитър предизборен ход, с който кабинетът на ГЕРБ заложи финансова бомба на следващите? Защото по 50 лева месечно за два милиона и половина пенсионери е многократно по-малко от откраднатите от магистралите пари, нали? А и по 50 лева "на калпак" хем е по-лесно, хем излиза по-евтино на управляващите, отколкото да бъдат преизчислени пенсиите и възстановени справедливостта и доверието в пенсионноосигурителната система.

Днес коалиционното правителство трябва да сърба поредната каша на ГЕРБ. Минали вече в опозиция, хората на Бойко Борисов, разчитали 12 години на народната късопаметност, имат наглостта да винят настоящите управляващи, че "излъгали пенсионерите". Това е политическо лицемерие пар екселанс! При това на гърба на една от най-бедните групи българи. 

Забравено ли е вече 3-годишното замразяване на пенсиите по време кабинета "Борисов 1"? 

Забравено ли е "ние плащаме увеличените от Тройната коалиция пенсии"?

Забравено ли е, че последното истинско преизчисляване на пенсиите е направено през 2008 г., когато разликата между "стари" и "нови" бе намалена?

Да, с годините тази разлика неминуемо отново се увеличи, но управляващите ей тъй, на инат, не искаха да чуят предложенията на опозицията. Е, може би скоро същото предложение ще чуем от устата на ГЕРБ (така, както обичаха да правят и в годините на управление - крадяха идеите на опозицията и ги представяха за свои!). Добре е обаче да помним кой какво направи за пенсионерите.

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ