13 Април 2021вторник20:21 ч.

Да имаш герб, да нямаш знаме

/ брой: 194

автор:Лозан Такев

visibility 2284

Преди половин век в кратката българска енциклопедия учени и специалисти са определили интеграцията в икономиката като форма на международно обединяване на монополи с цел увеличаване печалбите и експлоатацията на народите. Интеграцията е още икономическа подялба на света, характерна за третия етап на общата криза при капитализма, насочена срещу социалистическата система. Интеграцията е и по-висока степен на концентрация и централизация на капитала...
 В днешното постсоциалистическо, псевдодемократическо и псевдокапиталистическо време интеграцията влезе в речника ни още като предоставяне на известни парични знаци като интеграционни помощи за бедното българско, най-вече пенсионерско, население. А това на практика е истинско дълготрайно ходене по мъките пред българските пощи за по десет, петнайсет до двайсет лева било за електричество, вода, парно, или за лекарства на диабетици и други болни граждани на европейска България. Това са едни направо жълти стотинки, за които хората стоят по дългометрични опашки, много често ходят по няколко пъти, защото парите не са преведени навреме, а някои дори не ги получават по скръбни и други фатални причини. Така неотдавна и баща ми не си получи интеграционните помощи, лека му пръст...
23 август е. Няма особено напрежение, лято е. Пред пощата в община Илинден - София, а така е било сигурен съм преди хиляди пощи в страната,  десетки хора бяха върнати, защото пари не бяха преведени, а служителката пред входа внимателно ги отправяше с думите: "Ако сте за интеграцията, пари няма, не са преведени!"
 Когато си тръгвах, срещнах съсед, който идваше за своите десет лева като диабетик, а той ми разказа как за тези десет лева е идвал по десетина пъти понякога. Но нали движението е все пак здравословно. Преди време му казали, че са спрени парите и така загубил за година и половина 180 лева. Просто средствата ги връщали обратно. Това е то интеграция - увеличава печалбата и експлоатацията... И продължава да има почва и у нас, нищо, че ГЕРБ отчита възход и подобрения във всички области. Това е то днешното имане: да имаш герб, да нямаш знаме!?

Байдън предложи на Путин среща в трета държава

автор:Дума

visibility 10

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 563

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 271

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ