07 Юли 2020вторник17:40 ч.

Дали Апостола не би забранил "Атака"?

/ брой: 43

автор:Ралица Николова

visibility 834

"В нашата България всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, нито вярата му, а турското правителство, което варварски владее не само нас, но и самите турци".
Дали фашизоидните кохорти на Волен, приличащи с факлите и качулките си на зловещ ку-клукс-клан, всъщност някога са чели Васил Левски? Дали някога ще си дадат сметка, че Апостола е сеел надежда и вяра, за да пожъне свобода. А те разпръскват единствено омраза, размахват свастики и пропагандират разделение.
Тези нацисти със светнали очи имат безочието да сравняват своя фюрер с безсмъртния герой на България. С онзи, който иска чиста и свята република, в която законите ще важат еднакво и за турци, и за българи, и за евреи, и за роми. Тези опиянени от омраза палачи смеят да се наредят редом до Левски и да твърдят, че са негови последователи. Имат наглостта да опорочават всеки национален празник с вулгарните си дюдюкания и арогантните си маниери.
Дали поне за миг новият им фюрер се е замислил за разликата между Апостола и Хитлер? А ако изобщо можеше да мисли, нямаше ли да направи разлика между "чистата република" и "чистата раса"? Защото омразата към етноса никога не е била част от идеологията на Левски. Най-великият българин говори за свободата на народите и за равноправието на нациите.
Едва ли нацизмът щеше да се хареса на Апостола. Та той поставя окови на мисълта и твърди, че има човеци, по-висши от други човеци. Може би Левски би нарекъл и тях деспоти. Може би би забранил "Атака", която петни паметта му и се гаври с името му...
Дали Волен съзнава, че именно неговата нацистска команда е етническата партия в България, нарушаваща конституцията? Със замъгления си поглед и вдигнатия пръст той зове към омраза на етноси и поощрява саморазправа с различните.
Дали Апостола би седял редом до новия фюрер в българския парламент?
За пореден път тази събота Волен и легионите му не се посвениха да зоват към омраза пред паметника на Апостола. Може би окрилени от възхвалата на фюрера, която прозвуча ден преди това в парламента. Лично Цецка Цачева, пазителката на парламентаризма, обяви Сидеров и Шопов за крепителите на демокрацията в НС. Размяната на фалшиви любезности е част от зловещата политическа сделка. Сделка, превръщаша ни в "деспотско-тиранска система", срещу която се бореше Левски. В система, в която владеят силата, безчовечността и омразата.
Апостола ни поведе към равенството между всички народности. Днес Волен ли ще ни води към това?

С шест на сто поскъпнаха храните

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 127

Емигрантските пари намаляха заради пандемията

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 127

Болсонару е със симптоми на Ковид

автор:Дума

visibility 171

Макрон направи промени в правителството

автор:Дума

visibility 227

Диверсия на Израел в ядрен обект на Иран

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 127

КОВИД-19 плъзна и в австрийски кланици

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 127

Дневна доза "Гешев"

автор:Ина Михайлова

visibility 2134

/ брой: 127

Датата

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 127

На гол тумбак - чифте компютри

автор:Велиана Христова

visibility 731

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ