23 Септември 2021четвъртък02:27 ч.

ново:

България празнува 113 години Независимост България празнува 113 години Независимост

Акценти

Държавата знае...

/ брой: 108

автор:Лозан Такев

visibility 1298

Държавата е знаела за готвеното бягство от Централния софийски затвор през централния му параден вход. Официално бе оповестено от представители на държавата... Знаела е впоследствие, че затворникът Пелов се крие в Ботевград.
А колко още неща знае държавата? Знае, че 550 осъдени са избягали от правосъдието и закона, знае, че 55 затворници и рецидивисти за пет години са избягали през решетките на килиите и през парадните входове на местата за излежаване на присъдите... Пардон, правосъдният министър коригира числото. Не били 55, а само 52!
Министър Цачева обяви, че е гневна от случилото се. Само не извади кърпичката си да избърше сълзите в поредната сцена от един и същи  спектакъл. Обеща ни пак разследващите да си свършат за кой ли път работата. И да си подаде оставката единствено, ако премиерът я поиска! Държавата знае всичко това. Знае, че у нас оставките не се подават лично от виновните и отговорните, а само се посочват от премиера-слънце. Но слънцето не може да огрее навсякъде. И сянката остава прекалено голяма.
Държавата знае,че полицаите и надзирателите  протестират. Държавата знае, че над два милиона пенсионери изнемогват поради ниските си пенсии, знае, че 321 лева не са границите между богатите и бедните възрастни хора.
Държавата знае, че минималната заплата у нас е позорно ниска и недостатъчна. Голяма част от избирателите получават годишно възнаграждение, равно на месечното възнаграждение на народния избраник.
Държавата знае, че сме европейски и световни шампиони по корупционни сделки. Държавата знае, че европейските храни и цени имат двойни стандарти у нас. Държавата знае, че престъпността е предимно в раздела за стабилността на управлението. Държавата знае дереджето на образованието и здравеопазването...
 Държавата знае, че обществените поръчки са користни и само за близки до политическа партия ГЕРБ. Държавата знае, че се злоупотребява с европейските фондове. Държавата знае, че държава почти няма... И какво от това!?
 

Независимостта се гради с усилията на посветени държавници

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 182

Обезличаването на партийните идеологии може да е опасно

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 182

Бизнесът иска 840 млн. лв. компенсация за скъпия ток

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 182

Борисов поискал оставката на шефа на Столичния общински съвет

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 182

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 137

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ