21 Януари 2022петък16:31 ч.

ново:

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус

Делото на давещите се...

/ брой: 241

автор:Ева Костова

visibility 436

Самонаетите без помощи не внасяли нищо във фонд "Безработица". Как да внасят, като те сигурно ще са най-губещите от тази криза. БСП предложи самоосигуряващите се и самонаетите да получат по една минимална заплата за това, че няма да могат да извършват дейност. Последиците за хората със свободни професии ще бъдат много сериозни - в сферата на изкуството, услугите, малкия и семейния бизнес, занаятчийството, артистите, тютюнопроизводителите... В парламента левицата предложи и тази прослойка да получи помощ в кризата. Това е апел и на Европейската комисия. Българското правителство обаче съзнателно не се е възползвало от възможността да подкрепи самоосигуряващите се с европейски средства, твърдят експерти. Известната като панацея мярка 60 на 40 и 80 на 20 не важи за тях, оказва се, въпреки че ЕК отпусна 1 милиард лева заем на България. 

Много държави са включили в плановете си всички самонаети лица, не само пряко заетите в туризма, ресторантьорството и сред артистите. Нашето правителство обаче не за първи път пренебрегва тази обществена група. Вицепремиерката Марияна Николова даже нагло ги посъветва да вземат кредити до 1500 лева, после да плащат десет години за това "удоволствие". Управляващите за пореден път показаха, че не са научили нищо ново в кризата и че пазят своето статукво до последно. Но с развитието на технологиите и при извънредната обстановка самонаемането и самозаетостта стават все по-чести  и достъпни. За нас обаче това е беда. Тези хора може сами да са си шефове, но работят повече от здраво за изхранване на семействата си.

Всъщност, въпреки държавата, те работят не само за свое благо, но и за това на обществото. Не знаят какво е постоянна работа, отпуски, пенсии, застраховки, болнични. При самонаетите тези преимущества липсват, освен ако сами не си ги осигурят. Това още повече означава, че е необходима помощ за тях в нужния момент.

Корнелия Нинова: Край на тормоза над длъжниците

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 14

Искам те! Бия те...

автор:Аида Паникян

visibility 197

/ брой: 14

Затягат мерките срещу КОВИД-19 по региони

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 14

След 5 години половината българи остават без личен лекар

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 14

Асен Василев: В Бюджет 2022 залагаме ръст на БВП от 4,8%

автор:Дума

visibility 234

Вадят колекторските фирми на светло

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 14

"Топлофикация София" три пъти съди русенка

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 14

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ