19 Септември 2019четвъртък04:18 ч.

Депутатски неволи

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 1337

Мито Простото

Прост човек съм, не ги разбирам някои работи, ама това, дето в последно време научих, направо сън не ми дава! Ама да почна отначало:
В ония години най-беден в селото беше Иван Челебията. Ама беден, беден!... Къщата му - с издънени прозорци, дворът му - разграден, кучето му - куцо. Абе, сиромашия ви казвам! Челебията износваше чужди дрехи. Като умре някой от селото, роднините съберат каквото е останало и му го дават. Някой му даде риза, някой му даде каскетЕ За Бог да прости и от човещина. Случваше се понякога дълго време никой да не умира и Челебията оголяваше като циганин. Целият в парцали! Но се случваха и епидемии! Инфлуенца, примерно. Или лошо гърло. Мре народът, като муха мре! И тогава Челебията тръгваше из село нагизден като секретар-бирник! Гледаш го - обул габардинените гащи на Киро Денин, турил капата на Стоян Кривото, а като се спомина и даскала Георги, даже и папийонка си върза! Същински гражданин!
Минаха ония години... Е, рекохме си, няма вече такава сиромашия да ни гази, та човек чужди дрехи да износва и да чака някой да пукне, та той да се облече! Така си рекохме... Но не би! Чета оня ден вестника и що да видя! Майко мила, Господи и Света Богородице! Нашите депутати изпаднали до дереджето на Челебията! Чужди дрехи износват! Търкам си очите, трия си очилата, пак чета - пак същото! Бе чужди дрехи, бе!
Народните избраници - пише във вестника - носят сака на Валентино! Брех, мама му стара! Кой е тоя Валентин и кога е умрял, Бог да го прости, не знам, ама направо ми се доревава за тия момчета в парламента! За това ли - викам си - са учили, за това ли са се борили, за това ли по митинги са студували, та сега чужди палтета да износват! Чета по-надолу - още по-лошо! Палтенцето, как да е - връхна дреха! Ама то и ризите на гърба им не били техни! Те пък били на някой си Версаче! А обущата пък на Вог! Остави това, ами вратовръзките! Какво е вратовръзката? Едно парцалче! А те и за вратовръзки нямат пари, горките, щото във вестника пише, че носели вратовръзки на Гучи! Затова значи, като ходят в чужбина, никой никъде не ги уважава и все ги подритват!
Прост човек съм, не ги разбирам някои работи, но дайте да апелираме към този, как беше, Дянков, дето целия народ подстригва, дайте да го притиснем, да дигне заплатите на народните ни избранници, да спрат чужди дрехи да износват, че излага се държавата, ще вземат и "Южния поток" да ни вземат, и "Набуко" да ни подмине, па и на Бойко ще спрат благодарности да му изказват за това, че гаси не само пожарите у България, а и по Подмосковието се подвизава!
 

БСП поиска: Без споразумения при тежки престъпления

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 180

15 882 подписа за промени в НПК внесе БСП в парламента

автор:Юлия Кулинска

visibility 67

/ брой: 180

Тристранката прие да отпаднат специалистите от ТЕЛК

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 180

Неодобрението към правителството скача над 50%

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 180

Гроздоберът подрани заради климатичните промени

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 180

3,1% е реалният икономически ръст през 2018 г.

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 180

Банките ще отделят 0,5% от кредитите като буфер от октомври

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 180

Обсъждат международен консорциум за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 180

Стачка на морския транспорт в Гърция

автор:Дума

visibility 0

Саудитска Арабия обвини Иран за атаката с дронове

автор:Дума

visibility 90

САЩ предлагат на ЕС общ проект за Украйна

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 180

Датата

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 180

Поети с белезници

автор:Лозан Такев

visibility 40

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ